hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto para piyasası İngiltere'de Sunak iktidarından dolayı heyecanlı

    Kripto para piyasası İngilterede Sunak iktidarından dolayı heyecanlı
    expand

    Kral 3. Charles'dan hükümetten kurma görevini alması beklenen İngiltere'de Muhafazakar Parti'nin yeni lideri ve başbakanı Rishi Sunak'ın Boris Johnson dönemindeki Maliye Bakanlığı sırasında kripto varlıklarla ilgili yaptığı açıklamaları tekrar gündeme geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yakında İngiltere Başbakanı olarak göreve başlayacak olan Rishi Sunak, Maliye Bakanlığı döneminde ülkeyi kripto için uluslararası bir merkeze dönüştürme planlarını açıklamıştı.

    Sunak, sadece 45 gün görevde olan ve ekonomik canlandırma planının hızla çözülmesinden sonra istifa etmek zorunda kalan ve siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa yol açan Truss'ın yerine Muhafazakar Parti üyeleri tarafından seçildi.

    Eski Başbakan Boris Johnson'ın maliye bakanı olarak görev yaptığı süre boyunca Sunak kanunlaşması durumunda yerel düzenleyicilere kripto endüstrisi üzerinde geniş bir güç verebilecek olan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası'nın düzenlenmesinin başlatılmasına yardımcı oldu. Stable coin'ler gibi belli bir varlığa sabitlenmiş kripto paraları ödeme düzenlemeleri kapsamına dahil etmişti.

    Sunak'ın bakanlığında ülkenin madeni para üreticisi Royal Mint, henüz meyvelerini vermeyen, NFT koleksiyonu oluşturmakla görevlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Truss hükümeti de Sunak'ın kripto planlarına bağlılığını ifade etmişti.

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow