hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ethereum kurucusundan yeni açıklama: Güncelleme sorularına yanıt verdi

    Ethereum kurucusundan yeni açıklama: Güncelleme sorularına yanıt verdi
    expand
    KAYNAKBloomberg

    En büyük ikinci kripto para ve en büyük blokzincir olan Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, yakınlaşan güncelleme üzerine bir açıklama yaptı. Buterin, birleşmenin Ethereum Classic madenciliğinden etkilenmediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bir web seminerinde yaklaşan blokzincir güncellemesiyle ilgili sorulara yanıt verdi.

    Bu yıl Mart ayında duyurulmasının ardından birçok kez ertelenen ve sekteye uğrayan planın “bu ay, olmazsa Eylül’de” gerçekleşmesi bekleniyor.

    ZARAR GÖRMESİNİ BEKLEMİYORUM

    Güncelleme için Ethereum ekosisteminden büyük destek aldığını belirten Buterin, Ethereum Classic'e atıfta bulunarak, “Ethereum'un başka bir çatal tarafından gerçekten önemli ölçüde zarar görmesini beklemiyorum” diye konuştu.

    Ethereum blok zinciri, halihazırda "Poof of Work" adı verilen madencilerin faaliyetine dayalı çok elektrik kullanımına neden olan bir mekanizma ile çalışıyor.

    Enerjide daha verimli kripto para cüzdanları kullanmaya dayalı "Proof of stake" adı verilen yeni sisteme geçiş için Buterin, geçişe çok yakın olunduğunu belirtmişti. Buterin, Mayıs ayındaki bir konuşmasında “planlandığı gibi giderse, umuyoruz ki birleşim yaz aylarında gerçekleşecek. Ağustos ayında, bir problem çıkarsa ya da gecikme olursa Eylül-Ekim tarihlerine kalabilir.” diye konuşmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçişten sonra Ethereum, çeşitli hesaplamalara göre bugün olduğundan yaklaşık yüzde 99 daha az enerji tüketecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow