hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK beslenme yardımı ne kadar oldu? 2022 KYK yemek yardımı kaç TL?

    KYK beslenme yardımı ne kadar oldu 2022 KYK yemek yardımı kaç TL
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerine beslenme yardımı ücreti müjdesini verdi. Bu gelişme sonrasında ücretle ilgili detaylar merak edilmeye başladı. Peki, KYK beslenme yardımı ne kadar oldu? KYK yemek yardımı kaç TL oldu? İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiren KYK beslenme ücreti ile ilgili gelişme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'nda kalan öğrencilere sağlanan beslenme yardımı 570 lira olarak öğrencilerin hesaplarına yatırılıyordu. Bu açıklama sonrasında 2021-2022 döneminde KYK öğrenci beslenme yardımı yeni rakam belli oldu.

    KYK YEMEK YARDIMI KAÇ TL OLDU?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından alınan yeni kararları duyurdu. KYK beslenme ücreti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile 750 TL oldu.  Açıklamasında, ''Yurtlarda kalan öğrencilerimizin internet kotasını 16 GB 32 GB'a çıkardık. Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize verdiğimiz beslenme yardımını aylık 570 liradan 750 liraya yükseltiyoruz. Böylece öğrencilerimizi yemek ücretlerinde yaşanacak artışa karşı koruma altına alıyoruz.'' dedi.

    KYK BESLENME YARDIMI NEDİR?

    Bakanlık yurtlarında kalan öğrencilere ödenen karşılıksız beslenme/yemek yardımıdır. KYK yurtlarında kalan öğrenciler için geçerlidir. Öğrenciler yemekhanelerden yemeklerini ücretsiz şekilde yiyebiliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow