hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK borçları silinecek mi? 2020’de KYK için düğmeye basılıyor

    KYK borçları silinecek mi 2020’de KYK için düğmeye basılıyor
    expand

    KYK borçları üniversite öğrenciliği döneminde kredi alan ancak borçlarını henüz ödeyemeyen gençlerin gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geçtiğimiz haftalarda önemli açıklamalar gelmişti. Bununla birlikte Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre KYK borçlarıyla ilgili olası düzenleme üzerinde çalışmalar başladı. İşte, merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK borçları silinecek mi? Üniversite öğrenciliği döneminde KYK kredisi alan ve hala borcunu ödeyen gençler tarafından bu sorunun cevabı araştırılıyor. Hatırlanacağı gibi yeni yıl başlamadan konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan önemli açıklamalar gelmişti. Hürriyet Gazetesi’nde bugün yer alan habere göre KYK borçlarıyla ilgili yeni yılda düğmeye basılacak. Peki, KYK borçları silinecek mi?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen "Her İnsan Bir Dünya" temalı programa katıldı. Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK kredi borçlarının silinme ihtimaliyle ilgili bir soruya; "Şu anda bu bizim gündemimizde... Değerlendirmesini bütçe görüşmelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da atacağız." dedi.

    BAKAN ALBAYRAK DA MÜJDE VERMİŞTİ

    Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Malatya'dan Trabzon'a birçok ilde KYK borçlarıyla ilgili gençlerden talep gelmesi üzerine çalışma başlattı. Bakan Albayrak, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müjdeli haberi verdi. Albayrak, "KYK ile ilgili, gençlerimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz; üniversiteden mezun olmuş arkadaşların borçlarıyla ilgili, yani bu konuda bir iyileştirme noktasında inşallah" açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

    Esası itibariyle KYK borçlarının tamamının silinmesiyle herhangi resmi bir açıklama yapılmadı. Genel olarak gündemde olansa KYK borçlarının yapılandırılması. Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi’nde bugün yer alan habere göre 2020 yılında KYK borçlarının yapılandırılması için kısa süre içerisinde harekete geçilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow