hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burs başvuruları başladı mı? (GSB KYK burs ve kredi başvurusu)

    Burs başvuruları başladı mı (GSB KYK burs ve kredi başvurusu)
    expand

    Burs başvurusu için KYK ve GSB’den gelecek açıklamayı bekleyen öğrenciler kurumdan aylık eğitim desteği alabilmek için başvurularını gerçekleştirecekler. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü belirli kriterlere göre yapacağı değerlendirme sonrası burs almaya hak kazanan öğrencileri açıklayacak. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak, adaylar başvurularını nereden yapılabilecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs ve kredi başvuruları önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından alınacak. Kurumdan yapılacak açıklama sonrasında öğrencileri başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

    BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

    Dikey geçiş hakkını kullanan öğrencilerin de yeni yerlerine yerleşmesiyle birlikte KYK burs başvurularının önünde bir engel kalmayacak.

    Dolayısıyla 7 Ekim’de tamamlanan DGS başvurularının sonuçlarının 2 hafta içerisinde duyurulacağı düşünülürse en geç Ekim sonunda KYK burs başvurularının başlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

    BURS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

    Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın e-devlet’e entegre edilen hizmetleri arasında yer alan başvuru işlemlerinin yine e-devlet üzerinden yapılması bekleniyor. 

    BURS VE KREDİ ÜCRETİ AYLIK NE KADAR?

    2019 yılı için belirlenen burs ücreti lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 lira. Dolayısıyla öğrenciler 2019 yılında bu ücretleri alacak ancak 2020 yılı için burs ücretlerinde artış yapılacak. Yani 2020 Ocak ayı itibariyle öğrencilerin yeni ücreti alacaklar. Kredi ve burs ücretlerindeki artışın da yine önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow