hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK bursu ne zaman yatacak? 2019 - 2020 KYK burs ücreti ne kadar?

    KYK bursu ne zaman yatacak 2019 - 2020 KYK burs ücreti ne kadar
    expand

    “KYK bursu ne zaman ödenecek?” sorusunun geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlarda burs hakkı elde eden kişiler tarafından araştırılıyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü kesin bir tarih söylemese de yaptığı duyuruda ödemelerin yapılacağı dönemi ve miktarı açıklamıştı. Peki, KYK bursları ne zaman ödenecek ve öğrenciler aylık ne kadar ödeme alacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KYK burs ücretleri geçtiğimiz haftalarda ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ardından da kurumdan resmi açıklama gelmişti. KYK sonuçlarının da açıklanmasıyla birlikte kurumdan burs ve kredi alacak öğrenciler de ortaya çıkmış oldu. Peki, KYK bursları ne zaman yatırılacak ve öğrenciler ne kadar ücret alacaklar?

    KYK NE ZAMAN YATACAK?

    Taahhütnamesini onaylayan öğrencilere kasım ayı sonunda ekim ve kasım olmak üzere iki aylık ödeme yapılacak.19 Kasım’da taahhütname onay süresinin dolması nedeniyle ödemelerin 20-30 Kasım tarihleri arasında yapılabileceği söynelebilir.

    BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

    2019 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.

    Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 lira, yüksek lisansta 1100 lira, doktorada da 1650 lira olarak ödenecek.

    TAAHHÜTNAME ONAYLAMADA SON GÜN BUGÜN!

    Burs ve kredi alan öğrencilerin 19 Kasım 2019 Salı günü saat 23:59’a kadar e-devlet aracılığıyla taahhütnamelerini onaylamaları gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow