hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mazot gübre destek ödemeleri başladı mı 2021? Mazot gübre destek başvuru detayları!

    Mazot gübre destek ödemeleri başladı mı 2021 Mazot gübre destek başvuru detayları
    expand

    Tarımsal destek ödemeleri kapsamında çiftçilere ödenen mazot gübre destek ödemeleriyle ilgili detaylar merak edilmeye başladı. Peki, Mazot gübre destek ödemeleri başladı mı 2021? İşte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ödemelere dair açıklaması..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çiftçilerimiz için müjdemiz var, bugün yaklaşık 427,5 milyon TL'lik destek ödemelerini üreticilerimizin hesaplarına aktarmaya başlayacağız" dedi. Bu açıklama sonrasında “Mazot gübre destek ödemeleri başladı mı 2021?” sorusunun cevabı merak edilmeye başladı.

    MAZOT GÜBRE DESTEK ÖDEMELERİ BAŞLADI MI 2021?

    Bakan Pakdemirli’nin açıklamasında göre çiftçi destek ödemeleri 21 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla saat 18.00’dan itibaren hesaplara yatmaya başladı.

    Bakan Pakdemirli konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

    "Hububat, baklagil, dane mısır desteği için 61 bin 496 üreticimize 289 milyon 48 bin TL ödenecek. Mazot gübre desteği kapsamında 130 milyon 510 bin 158 TL, kırsal kalkınma destekleri kapsamında da 7 milyon 904 bin 951 TL ödenecek."

    MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEĞİ BAŞVURU SÜREÇLERİ

    Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler;

    1-Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt olmaları, kayıtlı iseler kayıtlarını yılı içerisinde güncelleştirmeleri,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2-Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak istediğine dair Başvuru Dilekçesini belirlenen süreler içerisinde Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olduğu İl/İlçe Müdürlüklerimize vermek zorundadırlar.

    3-Toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz Bakanlığımızca yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizi yaptırmaları gerekmektedir.

    4-50 dekar ve üzeri parseli olan çiftçilerimiz bu parselin gübre desteğinden yararlanabilmesi için yetkilendirilmiş laboratuvarlarda toprak analizi yaptırması zorunludur.

    5-Çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarını ve mazot, gübre ve toprak analizi desteği başvurularını arazilerinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne, eğer birden farklı ilçede arazileri mevcut ise ikamet ettiği ilin il/ilçe müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

    Detaylı bilgi için tıklayın!

    Çiftçi kayıt sistemi başvurusu için tıklayın!

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow