hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memur zammı ne zaman belli olacak? 2022 memur zam oranı teklifi belli oldu! Toplu sözleşme...

    Memur zammı ne zaman belli olacak 2022 memur zam oranı teklifi belli oldu Toplu sözleşme...
    expand

    2022 memur zam oranı için görüşmeler başladı. Dün kamu işçisi zam teklifinin netleşmesinin ardından gözler bu kez memur zammı için yeni görüşmelere çevrildi. Peki, memur zammı ne zaman belli olacak, 2022 zam oranı teklifi belli oldu mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memur zam oranı için geri sayım sürerken zam pazarlığı geçtiğimiz günlerde başladı. İlk görüşmede taraflar değerlendirmelerini yaptılar. Öte yandan kısa süre önce de kamu işçisinin zam oranı açıklandı. Peki, memurun zammı hangi tarihte belli olacak?

    MEMUR ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 2022 MEMUR ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

    2022 memur zam oranı ile ilgili rakam henüz netleşmedi. Ancak sendikalar gelecek yıl için 600 liralık seyyanen zam ve üstüne zam oranı talebinde bulundular. Görüşmelerin ağustos sonuna kadar devam etmesi ve ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek son toplantıda ise memur zam oranının netleşmesi bekleniyor. Uzlaşı olursa 22 Ağustos'ta kararın duyurulacağı tahmin ediliyor.

    MEMUR ZAMMI TEKLİFİ BELLİ OLDU! ZAM ORANI TAHMİNİ NE OLUR?

    Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl birlikte hareket eden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, ortak talepler belirledi. İki konfederasyon, hükümetten taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, her yıl yüzde 3 olmak üzere iki yılda toplam yüzde 6 refah payı artışı talebinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün gerçekleşecek toplantı sonrasında hükümet sendikalara ilk teklifini gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

    Hükümet 2022 yılının ilk altı ayı için yüzde 5  + enflasyon farkı, ikinci 6 ayı içinse yüzde 6 + enflasyon farkı önerdi.

    Memur zammı ne zaman belli olacak 2022 memur zam oranı teklifi belli oldu Toplu sözleşme...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow