hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB Haziran 2021 PPK toplantısı ayın kaçında?

    Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak MB Haziran 2021 PPK toplantısı ayın kaçında
    expand

    Merkez Bankası aylık periyotlarla gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantılarını Haziran ayının ortasında bir kez daha gerçekleştirecek. Piyasaların gözü ise MB faiz kararı açıklamasında olacak. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak ve Haziran 2021 PPK toplantısı ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası PPK toplantıları ile ilgili süreç Para Politikası Toplantıları ve Rapor Takvimi içerisinde paylaşılmıştı. Takvimde toplantıların hangi aylarda ve ne zaman yapılacağı bilgisi piyasaların bilgisine sunulmuştu. Peki, Haziran 2021 toplantısı hangi tarihte gerçekleştirilecek?

    MERKEZ BANKASI HAZİRAN 2021 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Haziran ayında gerçekleştirilecek olan toplantı 17 Haziran 2021 tarihinde yapılacak. Merkez Bankası bir süredir aldığı kararlar ile faizleri sabit seviyede tutuyor.

    2021 yılında Ocak ve Şubat aylarında faiz yüzde 17’lerde sabit tutulmuş Mart ayında ise 200 baz puan artırılarak yüzde 19’a çıkarılmıştı. Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda ise faizlerin yüzde 19’da sabit tutulmasına karar verilmişti. Mayıs ayında da yine faizler yüzde 19’da sabit bırakılmıştı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow