hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı

    Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı
    expand

    Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) yılık ilk toplantısının ardından faizlerde değişikliğe gitmediğini duyurdu. Piyasalarda Merkez'in faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesi beklenmiyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜSİAD adını değiştirdi! İşte yeni ismi

    Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, politika faizi yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandını sırasıyla yüzde 7,25 ve yüzde 9,25 düzeyinde sabit tuttu. Merkez, GLP borç verme faiz oranını da yüzde 12,75'te bıraktı.  Karar öncesinde gün boyu 3,79-3,80 bandından hareketlerini sürdüren dolar/TL'de kararın ardından önemli bir değişim yaşanmadı. Merkez Bankası'nın faiz kararırını duyurduğu dakikalarda dolar 3,7980, euro ise 4,65 liranın hemen üzerinde alıcı buluyor. 

    14 Aralık'ta GLP'yi artırmıştı

    TCMB son olarak, 14 Aralık 2017'de GLP faizini 50 baz puan artırılarak yüzde 12,25'ten yüzde 12,75'e yükseltmişti. Banka, 21 Kasım 2017'den bu yana tüm fonlamayı GLP üzerinden sağlıyor.

    Yüz binlerce esnafa büyük kolaylık

    Piyasalar değişiklik beklemiyordu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    21 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen AA Finans'ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketine göre, ekonomistlerden 3'ü geç likidite penceresi (GLP) borç verme faiz oranında 50 baz puanlık artış beklerken, 18 ekonomist de bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi), borçlanma faiz oranı (faiz koridorunun alt bandı), marjinal fonlama oranı (faiz koridorunun üst bandı) ve GLP borç verme faiz oranında değişiklik beklemiyordu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow