hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MB'nin faiz kararı ne olacak? İşte reel sektörün beklentisi...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu perşembe günü toplanıyor. Toplantının ardından Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını açıklayacak. Peki, beklentiler nasıl? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NİSAN AYI FAİZ ORANI AÇIKLANACAK

    Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Bir önceki toplantıda politika faizi yüzde 50 seviyesine yükseltilmişti. Beklentiler, politika faizinin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde.

    BEKLENTİ FAİZİN YÜZDE 50'DE SABİT BIRAKILMASI

    Merkez Bankası, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 68 katılımcıyla gerçekleştirdiği nisan ayı piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Peki, o anketten nasıl sonuçlar çıktı? Cari yıl için gayrisafi yurt içi hasıla artış beklentisi yüzde 3,3'te sabit kalırken, gelecek yıl için de yüzde 3,8'den yüzde 3,7'ye indi. Politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,96'dan yüzde 38,18'e çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankete göre ayrıca geçen ay yüzde 3,42 olan nisan ayı tüketici fiyat endeksi artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,25'e indi. Cari yıl sonu tüfe artışı beklentisi de yüzde 44,19'dan yüzde 44,16'ya geriledi. TÜFE'de artış beklentisi 12 ay sonrası için yüzde 36,70'ten yüzde 35,17'ye, 24 ay sonrası için yüzde 22,67'den yüzde 22,05'e indi.

    DOLAR/TL BEKLENTİSİ

    Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi 40 lira oldu. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 42,78'dan 42,47'ye düştü.

    YIL SONU CARİ İŞLEMLER AÇIĞI BEKLENTİSİ

    Bir önceki anket döneminde 33,3 milyar dolar olan yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi, bu dönemde 32,1 milyar dolara indi. Gelecek yıl için cari işlemler açığı beklentisi de 30,7 milyar dolara geriledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow