hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'ndan 2 yeni KKM değişikliği

    Merkez Bankası, gerçek kişilerin dönüşüm hesaplarına ilişkin tarih koşuluna yönelik değişikliğe gitti. Öte yandan kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması da sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de değişiklik yaptı. Yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Değişikliğe göre yurt içi yerleşik gerçek kişiler 31 Ağustos 2023 itibarıyla bankalarda bulunan mevcut altın, dolar euro ve sterlin cinsinden mevduat ve katılım fonu hesaplarını Türk Lirası'na çevirebilecekler.

    Daha önce bu tarih 30 Haziran 2023'tü. Böylece TL'ye dönüşümlerde hızlandırma daha çok mevduatı kapsayacak şekilde esnetilmiş oldu.

    Türk Lirası'na çevirme işlemleri yapılırken mudilerin taleplerine göre dönüşüm kuru üzerinden yapılmış olacak.

    MERKEZ BANKASI'NDAN BANKALARA TALİMAT

    Merkez Bankası'nın bankalara gönderdiği yeni bir talimatla Turk Lirası'nı cazip kılacak kararlar yer alındı.

    Standart TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını artırmaya yönelik aylık TL payı artış hedefi yüzde 2'den yüzde 2,5'e yükseltildi.

    Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi akışını rahatlatmak üzere ihracat ve KOBİ kredilerinde fatura muafiyet sınırı 50 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkarıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow