hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Morgan Stanley'den ECB için faiz artırımı tahmini

    Morgan Stanleyden ECB için faiz artırımı tahmini
    expand

    Morgan Stanley, ECB'den 2 faiz artırımı bekliyor. ABD'li bankaya göre, Euro Bölgesinde 25'er baz puanlık iki adım daha atılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morgan Stanley, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek hafta yapacağı Yönetim Konseyi toplantısında ve temmuz ayında faizi 25'er baz puan artırmasını beklediğini bildirdi.

    ECB'nin enflasyon ve para politikasının artarımı konusunda verilere bağlı yaklaşımını devam ettireceğini öngören Morgan Stanley, ECB mevduat faiz oranının temmuz ayında yüzde 3,75 ile tepe yapmasını beklediklerini bildirdi.

    ECB Yönetim Konseyi'nin faiz artırımlarından sonra gündeminin Pandemi Acil Satın Alma Programı (PEPP) çerçevesinde alınmış ve itfaları gelen tahvillerin ana paralarının yeniden yatırıma yönlendirilmesine son vermek olacağını savunan Morgan Stanley, PEPP'de niceliksel sıkılaştırmanın 2024 yılı Ocak ayında başlayacağını ve yeniden yatırıma yönlendirme oranının yüzde 50'ye düşürüleceğini, yeniden yatırıma yönlendirmenin 2024 yılının ikinci yarısında sona erdirileceğini öngördü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow