hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtar maaşları 2022 ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan rakamı açıkladı!

    Muhtar maaşları 2022 ne kadar oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan rakamı açıkladı
    expand

    Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhtarlara zam müjdesini verdi. Erdoğan, muhtar maaşlarını yükseltme kararı alındığını açıkladı. Peki, muhtar maaşları 2022 ne kadar oldu? İşte o detay..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 muhtar maaş zammı aramaları enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla merak edilen konulardan biri olmuştu. Muhtar ödeneği, her ayın on beşinci günü il özel idareleri tarafından ilgililere peşin olarak ödeniyor. Muhtarlara verilen ödenek damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmuyor. Merakla beklenen muhtar maaşı 2022 Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

    MUHTAR MAAŞLARI 2022 NE KADAR OLDU?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlara "Sizlere bir de müjde vermek istiyorum" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4250 liraya yükseltme kararı aldık" dedi.

    MUHTAR NASIL OLUNUR?

    Muhtar olabilmek için öncelikle T.C. vatandaşı olunması gerekir. Aynı zamanda bireyin 25 yaşın üzerinde olması gerekmektedir. Diğer yandan muhtar olabilmek için en önemli şartlar içerisinde, ilgili köy veya mahallede en az altı ay süreli ikamet etmektir. Ayrıca yüz kızartıcı herhangi bir işe karışmamış ve adli sicil kaydı bulunmamış olması gerekir. Bu kriterleri taşıyan kişiler seçim zamanı adaylığını koyarak en fazla oyu almak suretiyle muhtar olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow