hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nakdi yardım kimlere, ne zaman yapılacak? İhtiyaç sahiplerine 90 milyon liralık nakdi sosyal yardım!

    Nakdi yardım kimlere, ne zaman yapılacak İhtiyaç sahiplerine 90 milyon liralık nakdi sosyal yardım
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara, 5 başlıkta yaklaşık 90 milyon lira sosyal yardım ödemesi yapılacağı açıklandı. Bu açıklama sonrasında nakdi yardımın ne zaman, kimlere yapılacağı merak edilmeye başladı. İşte 90 milyon liralık nakdi sosyal yardımın detayları..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhtiyaç sahiplerine 90 milyon liralık nakdi sosyal yardımla ilgili detaylar yardım bekleyenlerin gündeminde. Bakan Yanık, yaptığı açıklamada, ekim ayına ilişkin nakdi sosyal yardım programlarına ilişkin bilgi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara, 5 başlıkta yaklaşık 90 milyon lira sosyal yardım ödemesi yapacaklarını duyurdu.

    NAKDİ YARDIM KİMLERE YAPILACAK?

    Bakan Derya Yanık, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Nakdi Yardım,

    Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Muhtaç Asker Çocuklarına Yardım,

    Öksüz Yetim Yardımı ve

    Kronik Hastalık Yardımı(Yanık, tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) kronik hastalığı)

    Eşi vefat eden ve yardıma muhtaç kadınların yanında olmaya devam ettiklerini vurgulayan Yanık, "İhtiyaç sahibi kadınlarımıza bu kapsamda toplamda 51,6 milyon lira destek sağlıyoruz" ifadesini kullandı.

    Zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların aileleri ile çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programıyla destek verdiklerini belirten Yanık, bu kapsamda ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yaklaşık 23,5 milyon lira yatıracaklarını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anne, babası veya her ikisi de vefat etmiş, 18 yaş altındaki ihtiyaç sahibi çocuklar için de destekte bulunduklarını hatırlatan Bakan Yanık, bu kapsamda hesaplara 11,1 milyon lira yatırılacağını kaydetti.

    NAKDİ YARDIM NE ZAMAN YAPILACAK?

    Kronik Hastalık Yardımı kapsamında yardım ödemeleri dün başladı. Yanık, tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) kronik hastalığı olan ihtiyaç sahiplerine de 3,6 milyon lira destekte bulunacaklarını aktardı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kronik hastalık yardım ödemelerinin bugün, diğer ödemelerin 25-28 Ekim'de yapılacağını belirterek, "Böylece 5 başlıkta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 90 milyon lira sosyal yardım ödemesi yapacağız" bilgisini verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow