hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım maaşı yattı mı, zamlı mı yatacak?

    Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller Evde bakım maaşı yattı mı, zamlı mı yatacak
    expand

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç kimseler için ödenen evde bakım maaşı Ocak 2024 itibarıyla zamlandı. Zam sonrası ilk ödemeyi alacak hak sahipleri ödemelerin ne zaman yapılacağını, zamlı yatıp yatmayacağını araştırmaya başladı. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı zamlı mı yatacak? İşte detaylar Neşe Akbaş'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ocak ayının ikinci haftasına girilmesiyle birlikte gözler evde bakım maaşlarına ve ödemelerin başladığı illerin listesine çevrildi. İhtiyaç sahiplerine her ay ödenen Ocak ayı evde bakım parası yatan iller sorgulama binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Evde bakım aylığını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar SMS sorgulama yapmak için cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından ise evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

    EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI?

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kimseler için ödenen evde bakım parası her ayın 15’i ile 31’i arasında kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapılması bekleniyor. 

    EVDE BAKIM MAAŞI ZAMLI MI YATACAK?

    Memur maaşlarına gelen zamla birlikte, evde bakım maaşı ücretlerine de yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Buna göre; Evde bakım desteği yapılan zamla beraber 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi. 2024 Ocak evde bakım parasının zamlı yatıp yatmayacağı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Ocak ayı ödemelerinin de 15 Ocak Pazartesi günü veya takip eden günlerde zamlı olarak yatması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow