hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orta Vadeli Program nedir, özellikleri neler? Orta Vadeli Program (OVP) içeriği ve kapsamı!

    Orta Vadeli Program nedir, özellikleri neler Orta Vadeli Program (OVP) içeriği ve kapsamı
    expand

    Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili detaylar ekonomiyi yakından takip edenlerin gündeminde yer alıyor. Ekonomide 3 yılın yol haritasını belirlemek için aylar süren çalışmada sona gelindi. 2024-2026 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro gösterge hedeflerinin belirleneceği OVP (Orta Vadeli Program) detayları bugün belli oluyor. Peki, OVP (Orta Vadeli Program) nedir? İşte Orta Vadeli Program içeriği ve kapsamı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomide 3 yıllık yol haritası için gözler Orta Vadeli Program'a çevrildi. Program ile üç yıllık makro hedefler paylaşılacak, yapısal reform adımları açıklanacak. Hazırlanan programda, ana hedefin orta vadede tek haneli enflasyon olması bekleniyor. Orta Vadeli Program ülkenin ekonomik geleceği ve politika yönünü şekillendirecek. Ayrıca kamu ve özel kesim için öngörülebilirliği artıracak bir yol haritası niteliğinde olan bu Program, son yıllarda sosyal ve ekonomik alanda sağlanan gelişmelerin daha sağlam bir zeminde sürdürülmesi suretiyle güven ve istikrara katkıda bulunacak. 

    ORTA VADELİ PROGRAM İÇERİĞİ VE KAPSAMI

    – Kamu ve özel kesim için öngörülebilirliği artıracak bir yol haritası niteliğindedir.

    – Çeşitli alanlarda birbirleriyle tutarlı bir amaç, politika ve öncelikler seti sunmaktadır.

    – Makro politikaların yanı sıra, temel gelişme eksenlerini ve ana sektörleri kapsar.

    – Uzun vadeli amaçlara katkıda bulunacak şekilde, üç yıllık dönemde üzerinde yoğunlaşılacak öncelikleri tespit eder.

    – Uygulamaların sonuçları ve genel şartlardaki değişmeler dikkate alınarak, her yıl yenilenecek dinamik bir yapı arzeder.

    – Üç yıllık perspektife sahiptir.

    ORTA VADELİ PROGRAM (OVP) NEDİR?

    5018 sayılı Kanunun 16’ncı maddesi uyarınca, çok yıllı bütçe hazırlık süreci Bakanlar Kurulunun en geç Eylül ayının ilk haftası sonuna kadar makro politikaları, ilkeleri, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri de kapsayacak şekilde Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan orta vadeli programı kabul etmesiyle başlamaktadır.

    Orta Vadeli Program, bütçe sürecini başlatarak stratejik amaçlar temelinde kamu politikaları ve uygulamalarını şekillendirecek ve kaynak tahsisini bu çerçevede yönlendirecektir. Aynı zamanda, kamu ve özel kesim için öngörülebilirliği artıracak bir yol haritası niteliğinde olan bu Program, son yıllarda sosyal ve ekonomik alanda sağlanan gelişmelerin daha sağlam bir zeminde sürdürülmesi suretiyle güven ve istikrara katkıda bulunacaktır. Çeşitli alanlarda birbirleriyle tutarlı bir amaç, politika ve öncelikler seti sunan Orta Vadeli Program, makro politikaların yanı sıra, temel gelişme eksenlerini ve ana sektörleri kapsamaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Canlı TV İzle - CNN Türk Canlı Yayını HD Kalitesinde Seyret

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow