hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol piyasası son 15 ayın en düşük seviyelerinde

    Petrol piyasası son 15 ayın en düşük seviyelerinde
    expand

    Petrol fiyatları, yatırımcıların küresel bankacılık sektöründeki risklerin enerji talebini etkileyecek bir durgunluğu hızlandırabileceğinden endişe etmesiyle 15 ayın en düşük seviyelerinden devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Petrol fiyatlarında başlıca küresel kriterler Pazartesi günü bu hafta yaklaşık yüzde 3 düştü. Brent petrol elde ettiği son kazanımları geri vererek varil başına 73 dolar civarına geldi.

    Son bankacılık kargaşası, durgunluk korkuları ve dirençli Rus arzının piyasayı baskılamaya devam etmesiyle baskı altında kalan petrol piyasası, Fed'in bu hafta faiz oranlarını 25 baz puan artırmasının beklendiği politika kararına da hazırlanıyor.

    Goldman Sachs, Brent petrolü için 12 aylık fiyat görünümünü varil başına 100 dolardan 94 dolara düşürdü; bu durum, daha yumuşak temeller, daha düşük talep ve kısmen daha yüksek OPEC dışı arzı yansıtıyor.

    Bu arada, en büyük ham petrol ithalatçısı Çin'den gelen güçlü talep işaretleri fiyatların altında bir taban tuttu. IEA geçtiğimiz günlerde ülkenin bu yıl günlük küresel petrol talebinde 2 milyon varillik bir artışa yol açmasının beklendiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow