hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol sert düşüş sonrası toparlandı

    Petrol sert düşüş sonrası toparlandı
    expand

    Ham petrol işlemleri, İsrail-Hamas çatışmalarının Orta Doğu'da daha büyük bir savaşa yol açabileceği ve petrol arzını kesintiye uğratabileceği endişelerinin yeniden ortaya çıkmasıyla iki günlük sert düşüşünü geride bıraktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer ülkeler bölgedeki şiddeti kontrol altına almak için diplomatik çaba gösterirken İsrail Pazartesi günü de Gazze'yi bombalamaya devam etti. Petrol fiyatları, önde gelen üreticiler Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerini yıl sonuna kadar uzatmasının ardından dördüncü çeyrekte daha geniş bir piyasa açığı olacağı beklentileriyle de desteklenmeye devam etti.

    Bu arada ABD, Venezüellalı liderlerin gelecek yıl adil seçimler yapılması konusunda anlaşmaya varmasının ardından OPEC üyesi Venezuela'ya yönelik yaptırımları büyük ölçüde askıya aldı.

    Yaşanan gelişmelerle petrolde sert düşüş sonrası toparlanma görüldü. Petrol fiyatları, çatışmaların başlamasından sonra en büyük düşüşünü gerçekleştirip yeniden yükseldi.

    Brent petrol, Hamas'ın 7 Ekim saldırısı öncesine göre hala yüzde 7 daha yüksek ve 90 doların üzerinde. ABD Batı Teksas Tipi (WTI) ham petrol varil başına 86 doların üzerinde. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow