hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrolde çifte etki! Piyasa alarmda

    Petrolde çifte etki Piyasa alarmda
    expand

    Kızıldeniz'deki saldırılar ve Orta Doğu'daki gerilim petrol fiyatlarında yükselişi getirirken Angola'nın da OPEC'ten çıkması adeta tuz biber oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent ham vadeli işlemleri varil başına 80 dolara yükseldi ve Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik artan saldırıları nedeniyle küresel ticarette yaşanan aksaklıkların da desteğiyle art arda ikinci hafta da yükselişe geçecek.

    Bloomberg, Kızıldeniz'deki petrol sevkiyatlarının bu hafta şu ana kadar önceki üç haftanın günlük ortalamasına göre yüzde 40'tan fazla düştüğünü bildirdi. Yine de Ortadoğu ham petrolünün büyük bir kısmının Hürmüz Boğazı'ndan ihraç edilmesi nedeniyle petrol arzı üzerindeki etki şimdilik sınırlı kalıyor.

    Bu arada, Angola'nın, ülkenin 2024 petrol üretim kotasına ilişkin anlaşmazlıklar nedeniyle 16 yıl sonra OPEC'ten ayrıldığını açıklamasının ardından petrol fiyatları baskı altına girdi.

    OPEC, ABD liderliğindeki OPEC dışı üretim devam ederken arzı sınırlamaya çalışıyor.

    Angola'nın çıkışının küresel arzı önemli ölçüde etkilemesi pek olası olmasa da, grup içindeki taahhüt edilen üretim kesintilerine ilişkin piyasa endişelerini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow