hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasa ajandası: 18-22 Aralık 2023 haftasında ekonomi gündeminde neler var?

    Piyasa ajandası: 18-22 Aralık 2023 haftasında ekonomi gündeminde neler var
    expand

    Yeni haftada açıklanacak TCMB faiz kararı yurt içinde kritik veri olacak.. Yurt dışı piyasalarda ise ABD'den gelecek büyüme ve çekirdek PCE öne çıkıyor. Fed'in takip ettiği enflasyon verisi olarak bilinen PCE, sinyali verilen 2024'te üç faiz indirimi için bir sağlama niteliğinde olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni haftada gözler başta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olmak üzere merkez bankalarında olacak. Gelecek hafta 17 merkez bankası yılın son faiz kararı için toplanacak.

    Yurt içinde Konut fiyatları, tüketici güven endeksi, yurt dışı üretici fiyatları, tarımsal girdi fiyatları ve yabancı ziyaretçi sayıları verileri öne çıkıyor.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hafta boyu bütçe görüşmeleri devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yapacak.

    Yurt dışında öncelikle ABD'nin ikinci el konut satışları, final GSYH, çekirdek PCE, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan tüketici güven endeksi, Almanya'nın ifo ve GfK endeksleri, Euro Bölgesi'nin tüketici fiyatları, İngiltere'nin tüketici ve üretici fiyatları, GSYH, perakende satışlar, Japonya'nın dış ticaret dengesi, tüketici fiyatları takip edilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow