hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro/dolar paritesi 7 ayın en yükseğinde

    Euro/dolar paritesi 7 ayın en yükseğinde
    expand

    Euro/dolar paritesi uluslararası piyasalarda 2 Mayıs 2012 tarihinden bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 1,3189'a kadar yükseldi.

    Geçtiğimiz hafta Avrupa tarafında ECB'nin faizleri değiştirmemesi ve bankacılık sorunuyla ilgili Euro Bölgesi maliye bakanlarının temel konularda anlaşması ile ABD tarafında FED'in parasal genişlemeye devam edeceğini açıklaması paritenin hızlı bir şekilde yükseliş kaydetmesini sağladı.

    Geçtiğimiz haftaya 1,2908 seviyesinden başlayan parite haftayı analistlerin dikkati çektikleri 1,3170 direncinin hemen altında kapatmıştı. Bu haftaya da pozitif görünümünü devam ettirerek başlayan parite, açılışın ardından en yüksek 1,3189'u gördükten sonra şu dakikalarda 1,3170 direnç seviyelerinde dengelendi.

    Teknik analistler paritenin 1,3170 üzerinde tutunması durumunda 1,3280 direncinin gündeme gelebileceğini, olası düşüşlerde ise 1,3080 seviyesinin destek konumuna gelip gelmeyeceğinin takip edileceğini ifade ediyor.

    Pariteyle ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Stratejist Ahmet Mergen ise asıl olarak dolardaki değer kaybının avronun değer kazanmasına sebep olduğunu belirterek şunları söyledi:

    "Avrupa ülkelerinde ekonomik tedbirler alınması piyasada olumlu olarak algılanmakta ve avroya destek vermektedir. Diğer yandan euro'nun güçleneceğini düşünen yatırımcıları da uyarmak gerekir. Zira açık konuşmak gerekirse euro'da faiz indirimi tehlikesi ortadan kalkmadı ve sonraki ECB toplantısında gene gündeme gelecektir. Paritede destek 1,3040-1,3060 aralığında gözüküyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow