hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalarda bahar havası sürüyor

    Piyasalarda bahar havası sürüyor
    expand

    Küresel piyasalarda devem eden iyimserliğe paralel olarak yurtiçi piyasalar güne alıcılı başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalarda ve özellikle gelişen piyasalarda devam eden iyimserlikle yurtiçi piyasalar haftaya pozitif bir başlangıç yaptı.

    Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi haftaya 158 puan artışla 77.349 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,21 oranında değer kazandı.

    Cuma günü haftayı 2.9150 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah güne 2.9090/2.9145 seviyesinden başladı. Cuma günü 3.06 civarında olan sepet bazında TL aynı saatte 3.0530/3.0545, 3.21 civarında olan euro/TL ise 3.1973/3.1990 seviyesinde işlem görüyor.

    ABD'den geçtiğimiz Cuma açıklanan ve beklentilerin üzerinde çıkan ABD tarım dışı istihdam verileri piyasalarda olumlu havanın devam etmesine neden oldu.
    Merkez enflasyondaki düşüşün nedenini açıkladı
    Küresel piyasalarda devam eden olumlu hava bu sabah da devam ediyor.

    Ayrıca piyasalarda bu hafta önemli veriler arasında Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği faiz toplantısı ve Çin'den hafta boyunca gelecek ekonomik veriler takip edilecek.

    Küresel borsalar

    Asya borsaları geçtiğimiz haftanın sonunda ABD'den açıklanan pozitif tarım dışı istihdam verileri ve emtia ve petrol fiyatlarında görülen sıçrama ile geçen hafta gösterdiği yükselişi genişleterek iki ayın zirvesini gördü.

    Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.6 yükselirken, 2016 yılı başından bu yana gerçekleştirdiği kayıpların yüzde 80'ini telafi etti.

    Japonya Nikkei endeksi yüzde 0.4 düşerken, Çin borsaları hafta sonu başbakan Li Keqiang'ın yıllık ortalama yüzde 6.5-7'lik ekonomik büyüme öngören ve mali açıkta gayrı safi yurt içi hasılanın yüzde 3'üne doğru hafif bir artışa izin veren yeni 5 yıllık ekonomik planı açıklamasının ardından hafif yükselişler gösterdi.   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow