hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasaları yoğun bir hafta bekliyor!

    Piyasaları yoğun bir hafta bekliyor
    expand

    Dünya piyasaları ABD enflasyon verilerine odaklanırken hafta sonu İsrail-Filistin arasında sert çatışmalar patlak verdi. Bu hafta finansal araçlarda hangi gelişmeler yaşanacak? İşte ayrıntılar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in Eylül ayı FOMC toplantısına ait tutanakları ve ABD enflasyon verileri aynı haftada buluştu. Çarşamba günü yayınlanacak Fed tutanaklarında faiz oranlarını daha uzun süre tutma duruşunu güçlendirmesi bekleniyor. Perşembe günü belli olacak Eylül ayı TÜFE okumasında üçüncü çeyreğin sonunda bir miktar sabit kalacağını teyit etmesi beklentiler arasında.

    ABD ENFLASYON BEKLENTİLERİ NASIL?

    Konsensüs beklentileri şu anda ABD TÜFE'sinin Ağustos'taki yıllık yüzde 3,7 seviyesinden Eylül ayında çok az değişmeye devam ettiğine işaret ediyor. Çekirdek TÜFE de aynı şekilde aylık yüzde 0,3 artmaya devam edebilir.

    İngiltere ve Euro Bölgesi'ndeki büyüme gidişatına ilişkin endişeler nedeniyle, ilgili ekonomiler için Ağustos ayı GSYİH ve sanayi üretim rakamları güncellenecek.

    Enflasyon okumaları, hem fabrika kapısı hem de tüketici fiyat gelişmelerinin güncellenmesi için Çin anakarasından da gelecek.

    ORTA DOĞU'DA SICAK HAFTA SONU

    Öte yandan Hamas'ın İsrail'e cumartesi günü roket yağdırmasıyla alevlenen İsrail-Filistin çatışmasının finansal araçlar üzerindeki etkisi gözlemlenecek. Karşılıklı vuruşmaların üçüncü güne yayılması ve Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin artmasıyla altın ve petrol gibi kritik emtia piyasalarında kazançlar görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YURT İÇİNDE DE GÜNDEM YOĞUN

    Yurt içinde ödemeler dengesi raporu, Sanayi üretimi, iş gücü istatistikleri ve perakende satışlar verileri yakından takip edilecek.

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası yıllık toplantısında gerçekleştireceği temaslar izlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow