hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya petrol tavan fiyatına üretim kesintisiyle cevap verecek

    Rusya petrol tavan fiyatına üretim kesintisiyle cevap verecek
    expand

    Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov yaptığı açıklamada, Rusya'nın ham petrol ihracatına tavan fiyat uygulayan ülkelere petrol arzını durduracağını söyledi. Ayrıca üretimde kesinti olasılığını da duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, maliyetler yükselse bile AB fiyat tavanı nedeniyle arzı yönlendirme amacıyla olası petrol üretim kesintisinin gündeminde olduğunu söyledi.

    Bakan, Rusya'nın daha pahalı olsa bile yeni pazarlar ve lojistik çözümler arayacağını söyledi.

    Siluanov, Suudi medya kuruluşu Asharq News ile yaptığı röportajda, “Batı ülkeleri tarafından teklif edilen fiyat limitlerini belirleyen sözleşmeler kapsamında petrol satmayacağız. Bu söz konusu bile olamaz. Üretimi bir yerde sınırlamak zorunda kalacağız ” diye konuştu.

    G7 ve AB tarafından Rusya'nın deniz yoluyla taşınan ham petrolüne uygulanan varil başına 60 dolar tavanı 5 Aralık'ta yürürlüğe girdi. Bu önlem, AB'nin deniz yoluyla Rus akışını ithal etmesinin yasaklanmasıyla birlikte, Moskova'nın enerji gelirlerini azaltmayı amaçlıyor. Eşiğin üzerinde işlem gören Rus petrol kargoları, sigorta da dahil olmak üzere Batılı şirketler tarafından sağlanan temel hizmetlere erişemiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siluanov, Rus deniz petrolüne tavan fiyat belirleme kararını "tüketici diktatörlüğü" olarak nitelendirdi. Ayrıca teoride adımı destekleyen ulusların diğer üreticiler için de benzer fiyat tavanları getirebileceğini söyledi ve Rusya'nın bu tür politikaları kabul edemeyeceğini açıkladı.

    Bakan ayrıca, dünya pazarlarındaki fiyat kısıtlamalarına, yaptırımlara ve fiyat dalgalanmalarına rağmen Rusya'nın tüm bütçe yükümlülüklerinin yerine getirileceğine söz verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow