hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rüzgardan günlük elektrik üretim rekoru kırıldı

    Rüzgardan günlük elektrik üretim rekoru kırıldı
    expand
    KAYNAK DHA

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 6 Kasım Cuma günü rüzgardan günlük elektrik üretiminde rekor kırıldığını duyurdu. Bakan Dönmez açıklamasında "2020'nin ilk dokuz ayında üretilen elektriğin yaklaşık yüzde 46’sı yenilenebilir enerji kaynaklarından, yüzde 34’ü kömürden, yüzde 19’u doğal gazdan, geri kalanı ise diğer kaynaklardan sağlanmış olup, yerli ve yenilenebilir kaynakların payı yüzde 61 olarak gerçekleşmiştir" dedi. Öte yandan Bakan Dönmez, Kanuni sondaj gemisinin ise 2021 yılının ilk aylarında Karadeniz’de faaliyete başlayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Fatih Dönmez'in açıklamalarından satır başları;

    Karada ve denizde yürütülen hidrokarbon arama ve üretim faaliyetleri kapsamında 2020'nin ilk dokuz ayında 3’ü denizde 73’ü karada olmak üzere 76 adet arama, üretim ve tespit kuyusu açılmış olup, yaklaşık 186 bin metre sondaj yapılmıştır.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Elektrik üretim çarklarımız sonbahar rüzgarlarıyla çok daha hızlı dönüyor. 6 Kasım Cuma günü 151.325  megawatt saatle (MWh) rüzgardan günlük elektrik üretim rekoru kırdık" dedi.

    Rüzgardan günlük elektrik üretim rekoru kırıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow