hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimşek yaklaşan kripto yasa tasarısının ayrıntılarını anlattı

    Şimşek yaklaşan kripto yasa tasarısının ayrıntılarını anlattı
    expand

    Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, son aşamaya gelindiği belirtilen kripto varlık düzenlemesine ilişkin söz konusu varlıkların geniş anlamda tanımlandığını belirtti. Bakan Şimşek, kripto yasasında temel hedefin bu alanı daha güvenli hale getirmek ve ortaya çıkabilecek riskleri bertaraf etmek olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlık düzenlemesine ilişkin son detayları açıkladı. Bakan Şimşek, "Yaklaşımımız kısıtlayıcı değil, belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve olası riskleri kontrol altına almak üzerine kurulu." dedi.

    Pandemi süreci ve sonrasında kripto varlık alım-satım platformlarına yoğun ilgi oluştuğunu söyleyen Şimşek, kripto varlıklara ilişkin yasal düzenlemenin teknik çalışmalarında son aşamaya geldiklerini bir kez daha ifade etti.

    Şimşek, kripto varlıkların bazı platformlarda kötüye kullanımlara ve aşırı fiyat hareketlerine neden olduğunu belirtti. Ülkenin uluslararası uygulamalara benzer şekilde kripto varlıkların risklerini azaltma adımları attığını ifade etti. Suudi Arabistan'ın Merkez Bankası ve MASAK'ın bu konuda düzenlemeleri olduğunu vurgulayan Şimşek, uluslararası düzeyde kripto varlık düzenlemelerinin farklılık gösterdiğini söyledi.

    Şimşek, yasal çalışmanın amacının kripto varlık platformlarını düzenlemek olduğunu, bu platformlara lisans ve faaliyet şartları getirileceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca, FATF ile ilgili değerlendirmelerde Türkiye'nin 15 no'lu "Yeni Teknolojiler" standardında kısmi uyumlu olarak değerlendirildiğini belirtti ve düzenlemenin temel amacının sektörü güvenli hale getirmek olduğunu ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow