hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dijitalleşmeyle satış ve dağıtım hızında %50 artış

    Dijitalleşmeyle satış ve dağıtım hızında %50 artış
    expand

    Note Kozmetik, Vodafone Locate ve Vodafone SuperNet sayesinde 1 yıl içerisinde 600 satış noktasına ulaştı. Satış ve dağıtım süreçleri %50 hızlandı. Note Kozmetik İş Geliştirme Direktörü Burak Günenç, Cem Seymen'in sorularını yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu bir ilandır

    Üretim sürecinizi anlatır mısınız?

    Note Kozmetik olarak makyaj ve cilt bakım ürünleri üretiyoruz. İnsanların kendilerini güzel hissetmeleri için gece gündüz çalışıyoruz.

    Büyük bir pazar mı öngördünüz; bu kadar büyük bir yatırım yaptınız?

    Büyük bir pazar evet ama kozmetik pazarında sadakat az, noktada ürününüz yoksa müşteri hemen başka bir markayı alıyor. Pazarda hızlı olan ve performansını sürekli takip eden kazanıyor. Büyük firmalarla rekabet avantajı yakalamak için operasyonunuzu verimli yönetmeniz şart.

    O zaman bu sektörde yalnız Ar-Ge çalışmaları yeterli değil.

    ‘Yok’ demenin maliyeti, stok maliyetinden daha yüksek. Biz de Vodafone Yarına Hazırım ekibini aradık. Dijitalleşme endeksimizi ölçtüler. Bizi Vodafone Locate, Vodafone SuperNet ile tanıştırdılar. Vodafone Locate web arayüzünden ürünlerinin doğru zamanda, doğru noktaya teslim edildiğinden emin oluyoruz, içimiz doğru planlama ile rahat. Vodafone SüperNet’li tabletlerle anlık stok durumlarını görebiliyor, siparişleri anında sisteme girebiliyoruz. Satışlarımızın neden arttığı ya da azaldığına çok daha hakimiz, öncelikle ürünümüz noktada var mı yok mu bunu biliyoruz. Özellikle de satışların çok arttığı özel günlerde ürünlerimizin teslim planlarını yakından izleyerek müşterilerimizi güzelleştirme fırsatını rakiplerimize bırakmıyoruz. Ve şu an perakende nokta ziyaretlerimizde % 25 artış yakaladık. Satış ve dağıtım süreçleri %50 hızlandı. Bir yıl içerisinde 600 satış noktasına ulaştı. Ve dijitalleşme endeksimiz %65’ten %90’a yükseldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow