hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    50 milyar TL'lik ev dışı tüketim sektörü bir araya geliyor

    50 milyar TLlik ev dışı tüketim sektörü bir araya geliyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    23-26 Mart tarihleri arasında 4. kez düzenlenecek olan Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları, Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı (EDT EXPO) sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'de 50 milyar TL'lik pazar büyüklüğüne ulaşan ev dışı tüketim sektörünün en önemli oyuncularından Eczacıbaşı Profesyonel; Selpak Professional, Marathon, Maratem, Dispo gibi markalarının yeni ürünlerini ziyaretçilerle buluşturacak.

    Otel, cafe, restoran ve AVM'lerde; gıda, temizlik, hijyen ve sarf malzemeleri ihtiyacının giderek artmasıyla ev dışı tüketim sektörü büyümeye devam ediyor.

    Her yıl yüzde 15-20 arasında büyüme gösteren sektörün merakla beklediği EDT EXPO, 23-26 Mart tarihleri arasında sektör temsilcilerini CNR EXPO'da bir araya getiriyor.

    Selpak Professional, Marathon, Maratem ve Dispo

    Ev dışı tüketim sektörü dünyada ve Türkiye'de her yıl gelişme gösteriyor. Ev dışı tüketim sektörünün büyüklüğü ABD'de 620 milyar Euro, Avrupa'da 445 milyar Euro ve Türkiye'de toplam 50 milyar lira.

    Restaurantlar yüzde 26 ile ev dışı tüketimde en büyük payı alıyor. Onu yüzde 22 ile fast food yüzde 17 ile oteller takip ediyor.

    Dünyadaki ve Türkiye'deki ev dışı tüketim sektöründeki yeniliklerin takip edilmesini sağlayan EDT EXPO'nun sektör için büyük önem taşıdığını ifade eden Eczacıbaşı Profesyonel Pazarlama Direktörü Melike Koçoğlu, fuarla ilgili şunları söyledi:

    "Sektörünün öncü firmalarından biri olan Eczacıbaşı Profesyonel olarak Türkiye'deki ev dışı tüketim sektörünün gelişimi için en iyisini yapmaya devam ediyoruz. EDT EXPO yurtiçinden ve yurtdışından birçok önemli alıcı firmanın katıldığı sektörümüzün en önemli fuarı. Sektörün önde gelen firmaları mevcut portföylerini ve yeni ürünlerini bu fuarda sektörle buluşturuyor.

    Biz de Eczacıbaşı Profesyonel olarak Temizlik Kağıdı Ürünleri, Temizlik ve Hijyen Ürünleri ve Gıda Ürünleri ile beraber ürün ekipmanlarımızı müşterilerimiz ile buluşturacağız. Pazardaki etkinlik anlamında en öne çıkan markalarımız Selpak Professional, Marathon, Maratem ve Dispo'nun yeni ürünlerinin de tanıtılacağı fuarda aynı zamanda katılımcılarımız için farklı ve sürpriz aktiviteler de planlıyoruz."

    Eczacıbaşı Profesyonel 65 bine yakın ziyaretçinin beklendiği EDT EXPO'da 04 Hol, CO2 no'lu stantta ziyaretçilerini yeni ürünleriyle buluşturacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow