hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alitalia ile CAI arasında uzlaşma sağlandı

    Alitalia ile CAI arasında uzlaşma sağlandı
    expand

    İtalya'nın ulusal hava yolu şirketi Alitalia'yı iflastan kurtarmak amacıyla, şirketin 16 İtalyan şirketin biraraya gelerek oluşturdukları İtalyan Havayolları Şirketi (CAI) adlı konsorsiyuma satışına ilişkin müzakerelerde taraflar arasında uzlaşma sağlandı.

    Pilotların ardından hostesleri temsil eden sendikaların da bugün mutabakat metnine imza koymalarıyla birlikte, tüm taraflar arasında uzlaşmaya varılmış olduğu açıklandı.

    Alitalia'nın yönetiminin CAI'a devredilmesini sağlayacak olan satışın önümüzdeki günlerde resmileşmesi bekleniyor.

    Alitalia'nın CAI'a satışının, Avrupa Birliği'nin rekabet koşullarını düzenleyen esasları ihlal etmeyecek biçimde gerçekleşip gerçekleşmediğine ilişkin incelemeler de sürüyor.

    İtalyan hükümet yetkilileri, satış işlemine Avrupa Komisyonu'ndan onay işleminde herhangi bir sorun yaşanmayacağı konusunda emin olduklarını belirtiyorlar.

    Bu arada Lufthansa ve Air France;ın CAI ile ortaklık konusundaki temasları da sürüyor. CAI konsorsiyumu da, anılan iki yabancı hava yolu şirketinden biriyle ortaklık düşüncesine sıcak bakıyor.

    CAI yetkililerinin, konuyu değerlendirmek üzere perşembe günü bir toplantı yapabilecekleri ifade
    ediliyor.

    İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, CAI'in yabancı hava yolları şirketleriyle ortaklık düşüncesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, bu olasılığın gerçekleşebileceğini, ancak Alitalia'daki hisselerin çoğunluğunun yabancı şirkete devri gibi bir durum yaşanmasına ihtimal vermediğini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow