hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    British Council İran'daki faaliyetlerini durdurdu

    British Council İrandaki faaliyetlerini durdurdu
    expand

    British Council, baskılar nedeniyle İran'daki çalışmalarını askıya aldığını bildirdi.

    British Council, bugün yaptığı açıklamada, 16 yerel çalışanının tamamının geçen yıl aralık ayında İran Cumhurbaşkanlığı bürosuna çağrılarak, istifa etmelerinin söylendiğini belirterek, "İran'daki yerel çalışanlarımıza yönelik sindirme girişimlerinden sonra çalışmalarımızı durdurduk" dedi.

    British Council Genel Müdürü Martin Davidson, 2 yıldır hiçbir İngiliz çalışanlarına İran'ın vize vermediğini belirterek, hiçbir çalışanları kalmadığı için 31 Ocak'tan itibaren çalışmalarını durdurmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

    İran yetkililerinin tutumunu "kabul edilemez" olarak nitelendiren Davidson, "Bu durumda hiçbir taraf kazanmadı. İranlı çalışanlarımız işlerini yitirdiler. İran yetkililerinin İngiltere ile eğitim ve kültür bağlarını kesmeyi tercih etmelerinden dolayı düş kırıklığına uğradım" dedi.

    İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ise İran yetkililerini, kararlarını yeniden gözden geçirmeye ve British Council'in en kısa zamanda yeniden çalışmalarına başlamasına olanak tanımaya çağırdı.

    İran yetkilileri, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar. British Council, 1979 İslam devriminden sonra kapanan İran bürosunu, 2001'de yeniden açmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow