hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buka Sofa yeni girişimciler arıyor

    Buka Sofa yeni girişimciler arıyor
    expand

    Bukalemunun renk değiştirme özelliğini tasarladığı ürünlerine yansıtan Buka Sofa, kurulduğu yıldan bu yana açtığı mağazalarla büyümeye devam ediyor.  Yıl sonuna kadar yurt içinde 15 yurt dışında ise 3 şube açmayı hedefleyen Buka Sofa, yatırım bütçesi olan girişimcilere kapılarını açıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bukalemunun renk değiştirme özelliğini tasarladığı ürünlerine yansıtan Buka Sofa, 8 milyon Euro’luk yatırımla 2015 yılında kuruldu. İlk mağazasını Avcılar’da sonraki mağazalarını ise; İzmit, Bodrum, İzmir, Adana ve Mersin’de açan Buka Sofa, erişilebilir kalite, iyi tasarım ve özelleştirme gibi değerlerle Türk mobilya sektörüne yeni bir soluk getirdi. 

    Türkiye’deki mobilya sektörünün 10 milyar dolara ulaştığını belirten Buka Sofa Genel Müdürü Gamze Stöger, bu alana yatırım yapan girişimci sayısının artığını vurguluyor. Gamze Stöger; Buka Sofa mağazasına yapılacak 300 bin liralık bir yatırımın ise bir yılda geri döneceğini belirtiyor.

    Hedef yeni yatırımcılarla büyümeye devam etmek

    Son yıllarda yapılan yatırımlar ve markalaşma çalışmalarıyla Türkiye’nin mobilya sektöründe adeta üretim merkezi haline geldiğine belirten Gamze Stöger; “2017 yılı sonunda iç piyasada yüzde 35-40 arası büyüme, dış piyasada ise yüzde 10'luk bir büyüme bekleniyor. Biz de Türkiye'de var olan bu potansiyeli değerlendirerek mobilya sektörüne farklı bir anlayış getiren Buka Sofa markamızı ilk olarak ülkemizde daha sonra ise global pazarda ileriye taşımayı hedefliyoruz. Yeni yatırımcılarla büyümeye devam etmek, hedefimiz olan 15 mağazayı 2017 yılının sonuna kadar açmayı planlıyoruz” dedi.Markaya yatırım yapacak kişilerde aradıkları kriterlere de açıklık getiren Stöger; "Buka Sofa olarak bizimle aynı pencereden bakabilen, bizim gibi düşünebilen, markamızın felsefesini anlayan ve benimseyen, kısacası bizimle aynı dili kullanan yatırımcılarla ilerlemek hedefindeyiz“ dedi. Buka Sofa’yı bayi ağı ile güçlendirmek istediklerini belirten Gamze Stöger; bu alanda yatırım yapmak isteyenlerin öncelikle sektörü iyi araştırmaları, bu işe girerken markadan gelecek destekler dışında kendilerinin de pazarı, hedef kitleyi tanımaları ve mağaza yeri seçerken yine bunları dikkate almaları gerektiğini vurguladı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önümüzdeki 1 yıl içinde bayilik ücreti talep edilmeyecek 

    Buka Sofa markasının konseptini doğru aktarabilmek, portföydeki ürünleri en verimli şekilde sergileyebilmek için mağazaların en az 500 metrekare olması gerekiyor. Alışılmışın dışında bir ürün gamı, satış felsefesi, nakliye ve montaj sistemine sahip olduğu için sunulan eğitim paketi de personel tarafından alınmak zorunda. Yatırımcının tüm bu koşulları yerine getirmesine karşılık olarak da Buka Sofa, önümüzdeki bir yıllık dönemde belli bir bayilik giriş ücreti talep etmiyor. Bayi adaylarına yatırım yapmayı düşündükleri bölgede en doğru lokasyondaki mağazayı bulması ve konsepte uygun dekorasyonun uygulanması konusunda destek sağlanıyor. Buka tabelası, karşılama bankosu, kumaş standı ve çalışma masaları gibi konseptin ana unsurları olan belirleyen üniteleri de Buka Sofa üstleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow