hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Canon'un karı yüzde 86 azaldı

    Canonun karı yüzde 86 azaldı
    expand

    Japon elektronik şirketi Canon'un ikinci çeyrek karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 azaldı. Hitachi de, Nisan-Mayıs-Haziran döneminde 868 milyon dolar zarar etti.

    Canon, küresel ekonomideki gerilemenin fotokopi makinaları, yazıcılar ve dijital kameralara olan talebi azaltması nedeniyle ikinci çeyrek karının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 86 azalarak 164 milyon dolar olduğunu açıkladı.

    Şirket, geçen yıl Nisan-Haziran döneminde 1,13 milyar dolar kar etmişti.

    Şirketin, geçen yıl aynı dönemde 11,6 milyar dolar olan gelirleri bu yıl aynı dönemde yüzde 28 gerileyerek, 8,3 milyar dolara indi.

    Hitachi'den 868 milyon dolar zarar


    Ev aletleri, tıbbi cihazlar ve nükleer reaktör yapımıyla uğraşan Hitachi, elektronik ürünlerine olan talebin daralması nedeniyle bu yıl Nisan-Haziran döneminde 868 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

    Şirket geçen yıl aynı dönemde 332 milyon dolar kar etmişti.

    Şirket 31 Mart 2009'da sona eren mali yılda 8,2 milyar dolar zarar etmiş, bu, şirketin şimdiye kadar en büyük yıllık zararı olarak kayıtlara geçmişti.

    Nisan-Haziran döneminde gelirleri geçen yıl aynı döneme göre yüzde 26 azalarak 19,8 milyar dolar olan şirket, Mart 2010'da sona erecek mali yılda 93 milyar dolar gelir ve 2,8 milyar dolar zarar etmeyi bekliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow