hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Coca-Cola krize rağmen büyüdü

    Coca-Cola krize rağmen büyüdü
    expand

    Coca-Cola İçecek (CCİ) Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill, şirketin 2009'un dokuz aylık döneminde konsolide satış hacmini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 artışla 476,7 milyon ünite kasaya, net satışlarını ise yüzde 8,5 artışla 1 milyar 983,7 milyon liraya çıkardıklarını, karlarının ise 176,5 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi.

    Michael A. O'Neill, 2009 yılının 9 ayını değerlendirdiği yazılı açıklamada, şirketin küresel ekonomik krize rağmen önemli bir büyüme gösterdiğini vurguladı.

    O'Neill, "Coca-Cola İçecek, 2009'un ilk dokuz ayında konsolide satış hacmini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 artışla 476,7 milyon ünite kasaya, net satışlarını ise yüzde 8,5 artışla 1 milyar 983,7 milyon liraya çıkardı. Kar ise 176,5 milyon lira olarak gerçekleşti" dedi.

    Üçüncü çeyrekte 200 milyon ünite kasanın üzerinde satış gerçekleştiren Coca-Cola İçecek'in satış hacminin 2009'un 9 ayında yüzde 11 arttığını ifade eden O'Neill, "Bu büyüme, faaliyet gösterdiğimiz coğrafyamızdaki zorlu ve bazı durumlarda kötüleşen ekonomik şartlara rağmen elde edilmiştir. Harcama gücü düşen tüketiciler daha düşük fiyatlı ürünlere yönelmişlerdir" diye konuştu.

    Yakın vadeli beklentilerinin olumlu olduğunu da vurgulayan O'Neill, "Değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamak ve ulaşılabilirliği artırmak için ürün portföyümüzü genişlettik. Yeni ürün lansmanlarımız ve tüketici promosyonlarımızın pazarda olumlu karşılanması bizi özellikle memnun etti. İnanıyorum ki ekonomik zorlukların aşılması ile birlikte aldığımız maliyet azaltıcı önlemler ve markalarımızın gücü bize fayda sağlayacak. Faaliyet gösterdiğimiz bölgedeki genç nüfus bize gazlı içecek tüketimini büyütmek için yeni fırsatlar sunuyor" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow