hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Darty de Bimeks'in oldu

    Darty de Bimeksin oldu
    expand

    Avrupa'nın üçüncü büyük elektronik perakende şirketi Darty, Türkiye'deki faaliyetlerinin satışı için Bimeks ile anlaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'nın üçüncü büyük elektronik perakende şirketi Darty Türkiye'deki faaliyetlerinin satışı için Bimeks ile anlaşırken; devir işleminin ardından, Türkiye pazarında ikincilik için yarışan Bimeks'in bu konumu kesinleşecek.

    Anlaşmanın 28 mağazanın devrini öngördüğü ve mali değerinin daha sonra belirleneceği ifade edilen açıklamada, "Hisse ve faaliyetlerin devri, değerleme çalışması sonrasında ortaya çıkacak miktar üzerinden yapılacak" denildi.

    Daha önce ana pazarları olan Fransa, Belçika ve Hollanda'ya odaklanacağını açıklayan Darty, bilançosu ile birlikte yapılan açıklamada İspanya'daki faaliyetlere son verilmesi ve Türkiye pazarından çıkılmasıyla ana pazarlar dışındaki pazarlardaki mali zararlara son verildiğini belirtti.

    Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray ise Reuters'a yaptığı açıklamada, taraflar arasında bağlayıcı bir ön anlaşma imzalandığını ve satış anlaşmasının 1 ay içinde yapılmasının planlandığını belirterek; "Devir işlemi stoklar ve demirbaşlar üzerinden belli bir iskonto oranı ile yapılacak. Devir işlemi sadece mağazalardaki stok, demirbaş ve personeli kapsıyor. Darty'nin Türkiye operasyonunun zarar, borç veya alacakları gibi finansal unsurlarını kapsamıyor" dedi.

    Ödemenin vadeye yayılacağını ancak vade süresinin henüz belirlenmediğini söyleyen Akgiray; değerleme çalışmaları, satış anlaşması ve Rekabet Kurulu onayının ardından, devir sürecinin Şubat ya da Mart ayına kadar tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

    Akgiray, Darty mağazalarının isim hakkının 1 yıl süreyle Bimeks'te olacağını, sonrasında ise bu mağazaların da Bimeks'e dönüştürüleceğini belirtti.

    Bimeks, Eylül ayında da İngiliz perakendecilik şirketi Dixons Retail bünyesindeki Electroworld mağazalarının Türkiye faaliyetlerini 6 milyon TL bedelle satın almak için hisse devir anlaşması imzalamıştı.

    Akgiray, Kasım ayında Reuters ile yaptığı söyleşide, Electroworld'e yakın büyüklükte ikinci bir satın alma daha yapabileceklerini söylemişti.

    Akgiray'ın verdiği bilgiye göre, Electroworld mağazalarının devralmasının ardından şu anda toplam 109 mağaza ile faaliyet gösteren Bimeks, pazarda ilk üç arasında yer alıyor. Darty mağazalarının devralınmasının ardından Bimeks'in, pazarda Teknosa'nın ardından ikinci konumu kesinleşecek.

    Şu anda 93,000 metrekare ile faaliyet gösteren Bimeks, Darty'nin 28 mağazasının devralınmasıyla satış alanını 33,000 metrekare daha artıracak.

    Bimeks hisseleri saat 1005'te yüzde 1.04 yükselişle 1.94 liradan işlem görüyor. BIST-100 ise yüzde 3.64 düşüşte.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow