hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Future of Work Zirvesi‘nde işin geleceği tartışıldı

    Future of Work Zirvesi‘nde işin geleceği tartışıldı
    expand

    İş‘in Geleceği Platformu ve Management Center Türkiye işbirliği ile Akbank ana sponsorluğunda Future of Work Zirvesi düzenlendi. Türkiye ve dünyada dijital çağda işin dönüşümüne öncülük eden fikir liderleri, Zirvede iş yeri ve işgücünde yaşanan değişimlere paralel olarak işin geleceğini inşa edecek önemli fikirleri ve uygulamaları hayata geçirmek isteyen firmaların hangi adımları atmaları gerektiği hakkındaki görüşlerini iş dünyası ve İK yöneticileriyle paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Expertera öncülüğünde kurulan İş‘in Geleceği Platformu ve Management Center Türkiye işbirliği ile Akbank‘ın ana sponsorluğunda düzenlenen Avrupa‘nın en büyük Future of Work Zirvesi, 10 Mayıs 2018 tarihinde UNIQ İstanbul‘da gerçekleşti. &NOW Business&Tech Week kapsamında gerçekleşen, global ve Türk fikir liderlerinin konuşmacı olduğu Future of Work Zirvesi, dijital çağda işin doğasını, istihdam ve verimli işgücü kavramlarını yeniden değerlendirmek isteyen profesyonelleri bir araya getirdi.

    Türkiye'den dünya markası neden çıkmasın?

    Nedir bu eSpor çılgınlığı?

    Future of Work Zirvesi insanı merkeze alan bir felsefeyle, teknoloji ve dijitalleşme ile gelen değişimi ve dönüşümü, yeni dünyanın ne şekilde inşa edilmesi gerektiğinin yol haritasını, hangi yetkinliklere, kurumsal yöntemlere ihtiyaç olduğunu ve kurumların, liderlerin ve çalışanların yeni geleceğe nasıl hazırlanabileceğini tartıştı.

    Liderler işin geleceğini mercek altına aldı

    Future of Work Zirvesi‘nin konuşmacılarını Akbank İnsan Kaynakları ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, TEDxReset Kurucusu Ali Üstündağ, Expertera CEO‘su ve İşin Geleceği Platformu Kurucusu Alp Sezginsoy, Uipath EMEA Genel Müdürü Kulpreet Singh, Amazon bestseller Yazar, Girişimci, Prohabits ve Mabbly Kurucusu Adam Fridman, Ekonomist, Yazar, Konuşmacı, The Futurist Institute Başkanı, Prestige Economics Kurucusu Jason Schenker, Redesign Başkanı ve Kurucu Ortağı Yiğit Kulabaş, Makers Türkiye Kurucusu Ongun Tan, AppliedAI Kurucu Ortağı Cem Dilmegani, Redesign Kurucu Ortağı Engin Çomakçı, Purposeful Business Kurucusu, Yazar Özlem Erol, Kurumsal Eğitmen Hale Caneroğlu ve Komedyen ve Tebrikler Kovuldunuz kitabı yazarı Kaan Sekban oluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ana sponsorluğunu Akbank’ın yaptığı Future of Work Zirvesi’nin inovasyon sponsorluğunu NEF Gayrimenkul, oturum sponsorluklarını NN Hayat Emeklilik ve SNA Consulting, İnsan Kaynakları sponsorluklarını Kariyer.net ve Yenibiriş, medya sponsorluğunu Bloomberg Businessweek Türkiye, destek sponsorluklarını Etiya Digital, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi Bright ve Yeditepe Üniversitesi üstlendi.

    Future of Work Zirvesi‘nde işin geleceği tartışıldı

    Değişimin merkezinde insan varsa anlamlı

    Future of Work Zirvesi‘nde konuşma yapan Akbank İnsan Kaynakları ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, teknolojik ve sosyolojik değişimin etkisiyle, insanların işleriyle kurdukları ilişki biçimleri ve çalışma hayatlarının da değiştiğine değindi ve şöyle devam etti: “Değişim bu kez çok hızlı. Ama değişim, ancak ve ancak merkezinde insan varsa anlam kazanıyor. Akbank bu değişimde odağına insanı alıyor. Akbanklıları geleceğe hazırlıyor, geleceğin yetkinliklerine bugünden odaklanıyor. Pek çok sektörde olduğu gibi biz de Akbank’ta çok kapsamlı bir dönüşüm projesi başlattık ve buna “Yeni Nesil Akbank” dedik. Müşterilerimizle kurduğumuz ilişkiye, kanallarımıza ve süreçlerimize odaklandığımız bu dönüşümün kaçınılmaz bir gereksinimi olarak Akbanklıları merkezine alan, her ayrıntısı incelikle düşünülmüş bir yetkinlik gelişim programını da hayata geçirdik. “Geleceğin Aynası Akbanklı” adını verdiğimiz ve her bir Akbanklıya kişiselleşmiş bir gelişim yol haritası çizmeyi hedefleyen bu yetkinlik gelişimi programı kültürel dönüşümümüzün ayrılmaz bir parçası haline geldi.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burcu Civelek Yüce, “Geleceğin insanını bugünden Akbank’ta görüyoruz çünkü değişim fark etmekle başlıyor. Fark etmek için de trendlerin nereye gittiğini, dünyanın nasıl evrildiğini, bugünün yarından nasıl farklı olacağını hem teoride hem pratikte anlamak, anlatmak gerekiyor.” dedi. GeleceğeAynaHareketi makro inisiyatifine de değinen Yüce, “Gelecek, multidisipliner yetkinlikleri olan insanlara sayısız fırsatlar sağlayacak. Yarının iş dünyasında var olabilmek için her çalışanın sadece tek bir uzmanlık alanında değil, farklı alanlarla da yetkinliklere sahip olması gerekiyor.” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşin geleceği insan faktöründe

    İş'in Geleceği Platformu’nun kurucusu Alp Sezginsoy, işin geleceğinin sadece yapay zeka ya da otomasyonla ilgili olmadığını belirterek, “İşin geleceği sadece teknolojinin işyerini etkilediği noktalara, dijital alan ve dönüşümlere odaklanmış da değil. İşin geleceği temelde insan faktörüyle ilişkili. Çalışanlar bir işletmenin başarısının ardındaki itici güç. Firmalar insanların yarattığı değerle ve inovasyonla fark yaratıyor. Nesiller, iş yapış biçimleri, teknoloji ve iş alanları değiştikçe organizasyonların da yaklaşım ve düşüncelerini bu değişime paralel olarak değiştirmesi gerekiyor. Firmaların bu trendlerin en tepesinde olması, yaratıcı ve yenilikçi organizasyonların kurulmasını, en iyi yeteneklerin doğru şekilde bir araya getirilerek inovasyonun yapılmasını sağlıyor“ görüşünü ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Future of Work Zirvesi‘nde işin geleceği tartışıldı

    Şirketler geleceğe hazır olmalı

    Şirketlerin geleceğe hazırlanması gerektiğini belirten Sezginsoy, şunları kaydetti: “Dünya hızla değiştikçe işlerimiz de değişiyor. Son 10 yılda elde ettiğimiz veri insanlık tarihinin toplamından daha fazla. Gelecek 10 yılda ise işlerin yüzde 60’ından fazlasının kaybolacağını, bazı ülkelerde çalışanların yüzde 50'sinden fazlasının freelancer'a dönüşeceğini düşünürsek, inşa edilen dünya ile geride kalan dünya arasındaki büyük boşluğu görüyoruz. Bunun için bireylerin yetkinlikleri, firmaların iş yapış şekilleri ve organizasyonların çalışma ve işbirliği modellerinin güne uygun kalmak için tamamen yenilenmesi gerekiyor. Ve bunların hepsinin temelinde insan bulunuyor. Aynı şekilde yeni çağa ayak uydurmak için hepimizin konuştuğu dijital dönüşüm teknolojiyle değil, insanla ve organizasyon yapılarıyla başlayan bir olgu. Geleceği insanın kendini gerçekleştireceği, akıl, beden ve ruh bütününden oluşan potansiyelini ortaya çıkartacak şekilde oluşturabileceği en uygun yüzyıldayız.“

    Expertera - Türkiye‘de Anında Uzmanlık modeline öncülük eden Anında Uzmanlık Platformu Expertera, şirketleri Türkiye ve dünyanın önde gelen uzmanları ile proje bazlı çalışmalar için bir araya getiren global bir uzmanlık hizmetleri sağlayıcısıdır. Dünyadaki bilgi ve uzmanlık kaynaklarını esnek, sürdürülebilir ve bağımsız bir şekilde bağlamak misyonuyla hareket eden Expertera, firmaların ihtiyaçları doğrultusunda, her türlü uzmanlığa hızlı ve esnek bir şekilde erişerek değişen dünyada daha esnek ve verimli bir işgücüne sahip olmalarını sağlamaktadır. 2013 yılından bu yana, müşterilerini her sektör, konu alanı ve coğrafyadan derin tecrübe ve bilgi birikimine sahip uzmanlarla bir araya getiren Expertera’nın müşterileri Türkiye ve dünyanın önde kurumsal firmaları, danışmanlık şirketleri, startup’lar, özel sermaye fonları ve yenilikçi KOBİ’lerdir. Daha fazla bilgi için: www.expertera.com

    İş‘in Geleceği Platformu - Esnek işgücü modeline öncülük eden Expertera liderliğinde kurulan İş‘in Geleceği Platformu (www.isingelecegi.com) teknolojik gelişmeler ışığında dönüşen iş dünyasının ve çalışma hayatının geleceğine yön vermeyi hedefliyor ve "insanı" değer yaratımının ve tüm bu dönüşümün odak noktasına koyuyor.

    Platformda dijitalleşme ile değişen çalışma hayatı, yeni çalışma yöntemleri, yetenek platformları ve yetkinliklerini aynı anda farklı firmaların hizmetine sunan yeni nesil "Esnek İşgücü", “Anlamlı Organizasyon“, Yapay Zeka ve Otomasyon", “Geleceğin Yetkinlikleri“, “Çevik Öğrenme“ ve “Geleceğin Çalışma Alanları“ konularında sektör uzmanları, yaşanan gelişmeleri paylaşıma ve tartışmaya açıyor. İşin Geleceği Platformu‘nun fikir liderlerini Alp Sezginsoy (Expertera), Ongun Tan (Makers Türkiye), Cem Dilmegani (AppliedAI), Engin Çomakçı (Redesign) ve Ali Üstündağ (TEDxReset) oluşturuyor.

    Management Center Türkiye - Management Centre Türkiye (MCT) Organizasyonel Gelişim ve İnsan Kaynakları alanlarında danışmanlık hizmetleri sunan bir yönetim danışmanlık şirketi. Danışmanlık odağı ile birlikte sunulan hizmetler arasında eğitim, fasilitasyon, yönetici konferansları ve uluslararası yönetici eğitim ve gelişim programları yer almaktadır. Management Centre Türkiye (MCT), Yüksek Performans Modeli ve dünyaya yetişen değil, dünyanın önünde giden bir Türk iş dünyası yaklaşımıyla ülkenin en güçlü Organizasyonel Gelişim ve İnsan Kaynakları danışmanlığı şirketlerinden biri olarak faaliyet göstermektedir. Management Centre Türkiye (MCT), iş ortaklığı anlayışını benimseyerek birlikte çalıştığı şirketlerin endüstrilerine, özelliklerine ve ihtiyaçlarına göre farklı ürünler ve çözümler sunmayı amaçlamakta.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow