hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koza Altın Çukuralan'da yeniden faaliyete başladı

    Koza Altın Çukuralanda yeniden faaliyete başladı
    expand

    Koza Altın İzmir Çukuralan'daki madeninin faaliyetlerinin durdurulması için İl Özel İdaresi'nce alınan kararın yürütmesinin durdurulduğunu ve mührün kaldırılmasıyla madenin tekrar faaliyete geçtiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yürütmenin durdurulması kararını birinci seans içinde açıklayan Koza Altın'ın hisseleri keskin yükselişle 23.45 liraya kadar çıktıktan sonra ilk seansı yüzde 3.1 primle 21.6 liradan tamamladı.

    Şirket, 31 Aralık'ta Çukuralan işletmesindeki faaliyetlerinin İzmir İl Özel İdaresi'nce "Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi" bulunmaması gerekçesiyle durdurulduğunu ancak işletmenin çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporunun yürürlükte olduğunu ve bu karara itiraz edeceğini belirtmişti.

    Şirket bugün KAP'a bugün yaptığı ikinci açıklamada, "İzmir İl Özel İdaresi durdurma işlemine ilişkin mührünü kaldırmış, Çukuralan işletmemiz faaliyetine başlamıştır" denildi.

    Analistler Koza Altın'ın geçen yılın Ocak-Kasım döneminde 451,000 ton olan ham altın cevher üretiminin yüzde 26'sının Çukuralan'dan çıkartıldığını belirtiyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA