hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otokar, Güney Amerika'da askeri araçlarını tanıtıyor

    Otokar, Güney Amerikada askeri araçlarını tanıtıyor
    expand
    KAYNAKAA

    Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Güney Amerika bölgesinin en büyük savunma ve güvenlik fuarı FIDAE 2018'e katılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Otokar'dan yapılan açıklamaya göre, Şili'nin başkenti Santiago'da düzenlenen ve 8 Nisan'a kadar sürecek olan fuarda Otokar, kullanıcıları, kendi tasarımı ve üretimi olan zırhlı araçlarının yanı sıra kule sistemleri hakkında bilgilendirecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar tasarımı ve üretimi askeri araçların 5 kıtada aktif görev yaptığını belirterek, "Savunma sanayi alanında Latin Amerika bölgesi hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Bölgenin önemli fuarları arasında yer alan FIDAE 2018'i mevcut kullanıcılarımızla bir araya gelmek ve potansiyel kullanıcılar ile iş birlikleri geliştirerek Latin Amerika pazarında varlığımızı artırmamız için iyi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

    Şili başta olmak üzere Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Peru gibi bölge ülkelerine Otokar’ı, kabiliyetlerini ve geniş ürün ailelerini tanıtacaklarını bildiren Görgüç, "Halihazırda bu bölgede başarıyla hizmet veren araçlarımız, bize bölgenin ihtiyaçlarına cevap verme anlamında önemli bir bilgi birikimi ve deneyim kazandırdı. Bu pazardaki kullanıcıların beklentilerini karşılama konusundaki en büyük referansımız, bu bilgi birikimimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

    Görgüç, Otokar'ın dünya çapında toplam 30 binden fazla askeri aracının 50'den fazla kullanıcının envanterinde yer aldığını, 55'inci yılını kutlayan Otokar'ın, günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiği ve ürettiği geniş ürün gamı ile global bir marka konumuna ulaştığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma sanayisinde kara sistemleri alanında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek geniş ürün yelpazesi ile modern ordulara farklı konfigürasyonlarda donanımlar sunabildiklerini belirten Görgüç, "Altay Türk Milli Ana Muharebe Tankı Dönem 1 Projesi’nin ana yüklenicisi olan Otokar, aynı zamanda tescilli NATO ve Birleşmiş Milletler tedarikçisi konumunda. Hedefimiz, modern orduların ihtiyaçları doğrultusunda beklentilere cevap veren, yüksek teknolojiye sahip en iyi araçları üretmek." ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow