hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Penta'ya “En İyi Katma Değerli Dağıtıcı” ödülü

    Pentaya “En İyi Katma Değerli Dağıtıcı” ödülü
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren Penta Teknoloji, IBM’in Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki “En İyi Katma Değerli Dağıtıcı” ödülünün sahibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilgisayar, yazılım ve donanım ürünleri başta olmak üzere, bilgi teknolojileri ürünlerinin dağıtımını gerçekleştiren Penta Teknoloji, IBM Bölgesel Mükemmellik ödül töreninde Orta Doğu ve Afrika (MEA) bölgesinin “En İyi Katma Değerli Dağıtıcısı” seçildi.

    Penta, bir önceki yıl aldığı MEA Bölgesi “Dönüşüm ve Büyüme Alanında En İyi Dağıtıcı” ödülüyle birlikte, iki yıl üst üste “Bölgesel Mükemmellik” ödülünün sahibi oldu.

    Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen törende, IBM’in bulunduğu 7 farklı bölgedeki en başarılı iş ortaklarına ödülleri verildi.

    Son 2 yıldır “Bölgesel Mükemmellik” ödülüne layık görülmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik, “Başarılı bir 2017 yılının ardından çalışmalarımızın ödüllendirilmesi sorumluluğumuzu ve motivasyonumuzu artırıyor” dedi.

    Özçelik, “Altyapı, yazılım ve bilişim hizmetlerindeki büyüme gelecek yıllarda artmaya devam edecek. Bu gelişmelerle beraber teknoloji yatırımlarının hız kazandığını görüyoruz. Birçok ülkeyle kıyaslandığında, ülkemizde genç nüfus oranının yüksekliği, teknolojinin yakından takibi konusunda bizim için ayrı bir avantaj” açıklamasını yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 yılını 2,5 milyar TL’lik ciroyla kapatan Penta, dağıtımını üstlendiği ürünlerle hayatın her alanına dokunuyor. Kişisel bilgisayarlardan bilgisayar bileşenlerine, yazıcılardan yazılım ürünleri, sarf malzemeleri, oyun konsolları, veri depolama ve ağ ürünlerine kadar tüm ihtiyaçları karşılıyor.

    Bilişim sektöründeki 28 yıllık deneyimiyle Türkiye’nin en köklü teknoloji dağıtıcısı şirketlerinden biri olan Penta, geçtiğimiz yıl bir önceki yıla kıyasla ciro bazında yüzde 35 oranında büyüdü ve yaklaşık 57 milyon TL’lik net kara ulaştı. 4 bin 300 aktif bayisi ile 40’dan fazla küresel ve yerli teknoloji markasının ürünlerinin dağıtımını yapan Penta, bilişim sektörünün önde gelen 16 markasının, 25’ten fazla kategorisinin Türkiye’deki tek dağıtıcısı olarak rakiplerinden ayrılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow