hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PepsiCo'da 18 ülke Beba'dan sorulacak

    PepsiCoda 18 ülke Bebadan sorulacak
    expand

    Hazır gıda ve meşrubat alanında dünyanın en büyük şirketlerinden PepsiCo'da 2009 yılında Güneydoğu Avrupa Bölge Başkanlığı'na getirilen Ümran Beba, şimdi de Asya Pasifik Bölge Başkanlığı'na terfi etti.

    Hürriyet.com.tr'nin haberine göre, Ümran Beba, aralarında Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Tayland, Pakistan, Güney Kore, Vietnam, Kamboçya, Laos, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Pasifik Adaları'nın da bulunduğu 18 ülke ve 6 binden fazla çalışanın olduğu bu bölgede, birleşme ve satınalma sürecinden de sorumlu olacak.

    Beba'nın bu yükselişi, 'PepciCo CEO'luğuna doğru adım adım ilerliyor' yorumlarına neden oluyor. PepsiCo'da halen CEO'luğu Hint asıllı bir kadın yönetici olan Indra Nooyi yürütüyor.

    Bugüne kadar Güneydoğu Avrupa bölgesini Türkiye'den yöneten Ümran Beba, yeni görevini Hong Kong'dan sürdürecek .

    Beba, Hindistan ve Çin dışında tüm Asya Pasifik Bölgesi için strateji ve iş geliştirme sorumluluğunu üstlenecek.

    Ümran Beba'nın başkanlığına atandığı Asya Pasifik bölgesinin PepsiCo içinde en hızlı büyüyen bölgelerden biri olduğunu da belirtiliyor.

    Türkiye'nin performansı

    PepsiCo AMEA CEO'su Saad Abdul-Latif, Ümran Beba'nın yeni görevini duyururken şunları söyledi:

    "Ümran Beba, işle ilgili zorluklara ve fırsatlara uzun vadeli bir vizyonla yaklaşan güçlü bir lider. Ümran'ın liderliği sayesinde Türkiye içecek işletmemiz geçtiğimiz yıl daha fazla değer yaratarak, yerel programlar ve pazardaki başarılı uygulamalar sonucunda olağanüstü bir performans sergiledi.

    "Ümran, bölgesinde farklılık yönetimi ve kadınların iş hayatında daha fazla rol alması konusunda da bir rol modelidir" diyen Latif, "Forbes Dergisi Türkiye, yakın zamandaki değerlendirmesinde PepsiCo Türkiye'yi kadınların kariyerlerinde ilerleme şansı verilmesi açısından 1 numaralı şirket olarak gösterdi" şeklinde konuştu.

    Ümran Beba hakkında...

    İş hayatına 1986 yılında Barem Pazar Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde başlayan Ümran Beba, PepsiCo'daki kariyerine 1994 yılında Türkiye Pazarlama Direktörü olarak başladı.

    Beba, şirketin İnsan Kaynakları ve Ticari Bölüm direktörlüklerini de yürüttükten sonra 2001 yılında genel müdür oldu.

    Şirketin 2004 yılında Doğu Akdeniz Bölgesi Gıda ve İçecek Bölümü Başkanlığı görevine getirilen Ümran Beba, PepsiCo'nun Suriye ve Irak pazarlarına girişinde önemli katkılarda bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow