hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabancı İngilizlere sattı, İngilizler de Türklere

    Sabancı İngilizlere sattı, İngilizler de Türklere
    expand

    Bimeks, İngiliz perakendecilik şirketi Dixons Retail bünyesindeki Electroworld mağazalarının Türkiye faaliyetlerini 6 milyon TL'ye almak için anlaşma imzaladı.

    Bimeks'ten KAP'a yapılan açıklamada, satın alma bedelinin 2 yılda ve 2 eşit kısımda ödeneceği ifade edildi.

    Dixons Retail'den yapılan açıklamaya göre ise, Electroworld Türkiye'nin Nisan 2013'te sona eren mali yılda faaliyet zararı 9 milyon sterlin seviyesinde bulunurken; satışları ise 170.7 milyon sterlin olarak gerçekleşti.

    Electroworld Türkiye'de 14 büyük mağaza ve 18 franchise mağazası ile 22 ilde faaliyet gösteriyor.

    Electroworld'ün satın alınması sonrası Bimeks'in mevcut satış alanı 85,000 metrekareye, mağaza adedi 114'e, faaliyet gösterilen şehir sayısı ise 49'a yükselecek.

    Açıklamaya göre, Rekabet Kurumu başvurusunun olumlu sonuçlanması halinde devir alma sürecinin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

    Satın alma haberi sonrası yüzde 11 üzeri yükselişle tavan fiyat olan 2 TL'yi gören Bimeks hisseleri kazanımlarını göre verdi. Hisse saat 1017'de yüzde 1.67 yükselişle 1.83 liradan işlem görüyor.

    Bu arada Electroworld Türkiye'nin yüzde 40'ına sahip olan Hacı Sabancı ve bünyesinde Pegasus Hava Yolları'nı bulunduran Esas Holding, temmuz ayında hisselerini şirketin çoğunluğuna sahip olan Dixons Retial'e devretmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow