hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sabiha Gökçen Havalimanı artık Malezyalı!

    Sabiha Gökçen Havalimanı artık Malezyalı
    expand

    Malezya devlet haber ajansı Bernama, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ana hissedarlarından Malaysia Airports şirketinin, şirketin diğer bir ortağı olan Hintli GMR'ye ait yüzde 40 payı yaklaşık 1 milyar ringgit (yaklaşık 225 milyon euro) satın aldığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ajansın haberinde GMR'nin payını satmak istemesinin ardından Malaysia Airports'un "öncelik hakkını" kullandığı ifade edildi.

    Reuters'ta 3 Aralık tarihinde yer alan haberde Sabiha Gökçen Havalimanında GMR Infrastructure'ın şirketteki yüzde 40 hissesini satmak için görüşmelerini hızlandırdığı ve GMR'ın hisseleri ile halihazırda şirkette yüzde 20 paya sahip olan Malezyalı Malaysia Airports Holdings ve TAV Havalimanları Holding'in ilgilendiği bilgisi verilmişti.

    Sabiha Gökçen Havalimanı'nda GMR'nin satmak istediği payı almak için görüşen TAV Havalimanları Holding hisseleri 15.15'de yüzde 2.83 ekside bulunuyor.

    Limak Holding'in iştiraki Limak Yatırım, Hintli altyapı gruplarından GMR Infrastructure ve 1991 yılından bu yana havalimanı işletmeciliği yapan Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008'de devraldı.

    Şirkette Limak Yatırım'ın yüzde 40, GMR'ın yüzde 40 ve Malaysia Airports'un da yüzde 20 hissesi bulunuyordu.

    İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıllık işletme hakkını 1.932 milyar euro karşılığı devralan ISG, bugüne kadar asgari 336 milyon euro düzeyinde de yatırım yaptı.

    Toplam yolcu kapasitesi 25 milyon olan havalimanı 2012 yılında yaklaşık 15 milyon yolcu ağırlarken bu yılki yolcu sayısının 19 milyon civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow