hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şölen, unlu mamuller pazarına girdi

    Şölen, unlu mamuller pazarına girdi
    expand

    Çikolata üreticisi Şölen, Gaziantep'teki 2 fabrikasının ardından, 100 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Silivri'de açtığı üçüncü fabrikasıyla unlu mamuller pazarına da girdi.

    Yeni fabrika yatırımına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Şölen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Çoban, yılda 65 bin tonu aşkın çikolata üretim kapasitesi olduğunu, 115 ülkeye ihracat yaptıklarını, 170 çeşit ürünleri bulunduğunu ve iç pazarda 50 bin noktada olduklarını anlattı.

    Çoban, Türkiye'de unlu mamuller pazarının 1,6 milyar dolarlık büyüklüğüne işaret ederek, ürün çeşitliliğindeki eksiklik ve karşılanamayan tüketici ihtiyaçlarını dikkate alarak, pazarda yer almaya karar verdiklerini söyledi.

    Dünyada 145 milyar dolarlık büyüklüğe sahip sektörün büyüme hızının yüzde 3-4 düzeyinde iken, Türkiye'de yüzde 6-7 dolaylarında bulunduğunun altını çizen Çoban, pazarın Türkiye'de büyüyeceğini görerek 100 milyon dolarlık bir yatırımla pazara girdiklerini bildirdi.

    Çoban, pazarda fazla marka bulunmasına karşın, çeşitliliğin çok olmadığını dile getirerek, ürün çeşidi ve pazar stratejisi olarak farklı yöntemle pazara girmeye karar verdiklerini, büyük bir Ar-Ge çalışması yürüttüklerini ve Türkiye'de ürünlerinin yüzde 25'ini yenilikçi ürünler olması yönünde hedef belirlediklerini kaydetti.

    Çoban, Şölen'in unlu mamuller pazarında kekte Luppo, krakerde Krakito ve çikolatalı bisküvide Biscolata markalarıyla yer alacağını ve 20 civarında ürünle pazara girdiklerini belirterek, bu yılın sonuna kadar ürün çeşidini 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

    Pazardaki 2 oyuncunun yüzde 90'lık paya sahip olduğunu anımsatan Çoban, "Hedefimiz 2010 yılında ilk 3 marka içinde itibarlı ve kuvvetli bir konumda bulunmak" diyerek, pazar payı hedeflerinin de "kuvvetli bir üçüncülük" olduğunun altını çizdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow