hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk şirkete İngiltere'den büyük ödül

    Türk şirkete İngiltereden  büyük ödül
    expand

    İngiliz yayın kuruluşu ¨World Finance Hukuk Ödülleri”nde,  “Altyapı Alanında En İyi Hukuk Danışmanı” ödülünü Türkiye’den Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu kazandı!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünya çapında hukuk bürolarının yeterliliklerini inceleyen ve kapsamlı sektörel araştırmalarına finans ve hukuk alanında çalışan binlerce profesyonel yöneticiyle yapılan görüşmeleri de ekleyerek alanında uzman hukukçuları seçen World Finance’in, 2016 yılında “Altyapı Projelerinde En iyi Hukuk Danışmanı” ödülünü Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu aldı.

    Ödüle ilişkin olarak Erdem & Erdem Ortak Avukatlık Bürosu Kurucu ve Kıdemli Ortağı Prof. Dr. H. Ercüment Erdem ile gerçekleştirilen söyleşide; Türkiye’nin 2023 yılına kadar planlanmış, toplam 100 milyar Dolar üzerinde değere sahip Kamu Özel Sektör İşbirliği projelerindeki potansiyeline vurgu yapıldı. Her yıl beş kıtadan siyaset ve ekonomi liderlerinin katılım sağladığı Davos Dünya Ekonomi Forumu resmi yayını Davos Özel Sayısı’nda yayınlanan makalesinde Prof. Dr. H. Ercüment Erdem, Türkiye’de Dalaman Havalimanı Terminali, Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü ve Kazakistan’da Voskhod Krom’un finansmanı gibi çok katmanlı ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) gibi uluslararası finansman kuruluşlarının dahil olduğu başarılı büyük altyapı ve finansman projelerin gerçekleştirildiğini ifade ederek, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası ortaklı altyapı yatırımları için büyük fırsatlara sahip olduğunu vurguladı. 

    “Altyapı projeleri Türkiye ekonomisi için kaldıraç etkisi yaratır.”

    Erdem, “Türkiye’deki ana mevzuat kamu özel sektör işbirliği alanındaki projelerin finansmanında bilgi, tecrübe ve uzmanlığı önemli kılıyor. Çok iyi bir iş yapısı sunan Kamu Özel Sektör İşbirliği projelerinin başarıya ulaşmasında sürdürülebilir bir proje yapısının teknik, finansman ve hukuki açıdan oluşturulması esastır.  Bu hususlar, özellikle yatırım yapmayı planlayan yatırımcı, banka ve sponsorlar için kritik önem taşıyor.” dedi. 

    “Türk girişimcisinin uluslararası arenada iş hacmi artıyor” 

    2016 yılında Uluslararası Ticaret Odası (International Chamber of Commerce / ICC ) nezdinde açılan 966 adet uluslararası tahkim davasının 76’sının taraflarını Türk şirketleri oluşturuyor. Aynı zamanda Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Ticaret Hukuku ve Uygulamaları Komisyonu eş başkanı olan Prof. Dr. H. Ercüment Erdem, Türk girişimcilerinin uluslararası ticari iş ve faaliyetlerinin artmasının doğal sonucu olarak uyuşmazlık sayısının da arttığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Türk şirketleri uluslararası arenada yatırım ve fırsatları değerlendirme konusunda dünya çapında bilinir bir başarıya sahip. Uluslararası ticari bakış açısıyla yaratılan uzmanlıktan faydalandıkları ölçüde ihtilaflar önlenerek hak edilen hız ve başarı yakalanacaktır.” 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow