hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    World Class Manager programı Türkiye'de

    World Class Manager programı Türkiyede
    expand

    İnsan odaklı yatırımları yükseltmek için dünya genelinde hükümetlerle, şirketlerle ve liderlerle birlikte çalışmalar yürüten İngiltere Merkezli Global Growth Institute (GGI), Birinci Sınıf Yönetici (World Class Manager) programını Türkiye’de de başlattığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’deki genç liderlerin ve yöneticilerin dünyanın dört bir yanındaki binlerce yöneticinin en iyi uygulamalarından yararlanmalarına ve küresel yönetim standartları ve deneyimlerini edinmelerine yardımcı olmayı hedefleyen program, İstanbul merkezli olarak bölgede yaygınlaştırılması düşünülüyor.

    Yöneticilere özel bir ekosistem sunuyor

    WCM, İngiltere ve Türkiye arasındaki insan gücü ilişkisini güçlendirmesi açısından büyük bir etkiye sahip olacaktır; program, her iki ülkeden yöneticilerin, birbirleriyle deneyim paylaşabilecekleri ve öğrenebilecekleri tek bir ekosistem ve ortam sunuyor.

    GGI Kurucu Ortağı ve Direktörü Wayne Clarke, “Türkiye'de programın lansmanını gerçekleştirmek, program sonucunda elde edebileceğimiz değişimin potansiyeli nedeniyle bizim için son derece önemli. Türkiye hızla büyüyen bir ekonomiye sahip ve nüfusunun %50'si 30 yaşın altında. Birinci Sınıf Yönetici'nin Türkiye'de kullanıma sunulması, uluslararası düzeyde etki yaratmak odağından bizi bir adım daha ileri taşımaktadır. Uluslararası Ticaret Departmanı, Türkiye ile ortaklığımızı kurmak ve güçlendirmek için son derece yardımcı oldu ve etkinliği İngiliz Konsolosluğu bünyesinde vermemize yardımcı oldular, desteklerini takdir ediyoruz.” diyerek program ile ilgili düşüncelerini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haznedar: Ekonominin dönüşümü için büyük fırsat

    Stratejik İşler Genel Direktörü ve GGI Türkiye Ülke Direktörü İsmail Haznedar, Türkiye’nin genç nüfusu ve ekonominin dönüşümü aynı zamanda büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Haznedar sözlerine şöyle devam etti: 

    “Türk şirketlerinin çoğu şu anda büyüme aşamasında ve uluslararası pazarlara açılmak odağında ilerliyor. Ancak, çok önemli bir şeyden yoksunlar - küresel deneyimden. WCM küresel bakış açısını işletmelerimize kazandıracak. Türk şirketlerindeki yöneticiler, diğer uluslararası ve küresel şirketlerin deneyimlerinden bilgi edinme fırsatına sahip olacaklar. Bu onların büyüme süreçlerini hızlandırmaya yardımcı olacak büyük bir katma değer sunacaktır. Türkiye Yönetim Forumu’na katıldık ve teknolojiyle ilgili panelde gelecekteki yönetimin nasıl şekilleneceğini değerlendirdik. Bu panelde, insan sermayesinin özellikle ülkemizin ana gücü olduğunu vurgulandı. İnsanımıza ve yeteneklerimize yatırım yapmalıyız, gelişim için yeni fırsatlar sunmalıyız.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow