hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokağa çıkma yasağında cuma günü bakkallar ve marketler açık olacak mı?

    Sokağa çıkma yasağında cuma günü bakkallar ve marketler açık olacak mı
    expand

    Sokağa çıkma kısıtlaması bir süredir koronavirüsün yayılımını azaltmak amacıyla uygulanmaya devam ediyor. 1 Mayıs 2020’nin cuma gününe denk gelmesi nedeniyle bu hafta da kısıtlama hafta sonu ile birleştirilecek ve toplamda 3 gün sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Peki, sokağa çıkma yasağında marketler ve bakkallar cuma günü açık olacak mı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni haftada gerçekleştirilecek olan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili ilk bilgiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. 1 Mayıs 2020’nin Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle bu hafta da sokağa çıkma kısıtlamasının hafta sonu ile birleştirileceği öğrenildi. Peki, bu süre boyunca bakkallar ve marketlerin durumu nasıl olacak?

    CUMA GÜNÜ BAKKALLAR VE MARKETLER AÇIK MI?

    Geçtiğimiz hafta 23 Nisan tatili süresinde uygulanan sistem bu hafta da uygulanacak. 2 Mayıs Cumartesi ve 3 Mayıs Pazar günü bakkallar ve marketler kapalı durumda olacak. Ancak 1 Mayıs 2020 Cuma günü yani sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde bakkallar ve marketler 09:00-14:00 saatleri arasında hizmet verecekler.

    Öte yandan Ramazan Bayramı’na kadar hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmaya devam edeceği öğrenilirken vaka sayılarında olumlu rakamların gelmesiyle uygulamalardan alınan verim de ortaya çıkmış oldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow