hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Bireysel emeklilik nedir, faydaları nelerdir? Bes devlet katkısı arttı mı, ne kadar oldu 2022? BES açılımı nedir?

    Son dakika: Bireysel emeklilik nedir, faydaları nelerdir Bes devlet katkısı arttı mı, ne kadar oldu 2022 BES açılımı nedir
    expand

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Bireysel Emeklilik Sistemine dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, BES'te devlet katkısını artırdıklarını duyurdu. İşte bireysel emekliliğe dair bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini arttırmak için devlet katkısını yüzde 30'u çıkarıyoruz. Devlet iç borçlanma senetlerine buradaki stopajı yüzde 0'a indiriyoruz. Vergi yükünü azaltarak uluslararası rekabeti desteklemek amacıyla ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde 1 puanlık indirim planlıyoruz.'' dedi. 

    Bireysel emeklilik nedir?

    Bireysel emeklilik sistemi (BES) size, aktif çalışma döneminizdeki hayat standartlarınızı emeklilikte de devam ettirmeniz için bugünden düzenli birikim yapma imkânı sağlayan ve devlet katkısıyla desteklenen bir tasarruf ve yatırım sistemidir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow