hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika! Bireysel otomobil satışlarında 6+6 düzenlemesi uzatıldı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektörüne yönelik yeni kararları açıkladı. 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi 6 ay daha uzatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticaret Bakanlığı, '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay süreyle uzatıldığını duyurdu.

    Ticaret Bakanlığı'nca, otomotiv sektörüne getirilen 6 ay, 6 bin kilometre kısıtlamasına ilişkin denetimlerde, aykırı işlem tesis eden işletmelere toplam 35 milyon 110 bin 527 TL idari para cezası uygulandı.

    Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

    "Ticari faaliyet olduğu değerlendirilen tüm bireysel satışlar “6 ay-6 bin kilometre” kısıtlama düzenlemesi kapsamında, düzenli olarak denetlenecek, mevzuata aykırılık halinde bu satıcılar hakkında idari para cezası uygulanacaktır. Ayrıca, anılan satışlara ilişkin kayıtlar ile denetim sonuçları kayıt dışı kazancın vergilendirilmesini sağlamak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı ile düzenli olarak paylaşılacaktır."

    "YOĞUN DENETİMLER SÜRDÜRÜLECEK"

    "İnternet ortamında verilen ikinci el motorlu kara taşıtı ilanlarındaki fahiş fiyatların ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler alınacaktır. Ticaret Bakanlığımızca bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da motorlu kara taşıtı satışlarında yetkili bayi, oto galeri ve bireysel satıcılar düzleminde fahiş fiyat oluşumuna yol açan uygulamalar ile 6 ay 6 bin kilometre kısıtlamasına ilişkin yoğun denetimlerimize devam edilecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PAZARLAMA VE SATIŞ KISITLAMASINA AYKIRI İŞLEM TESİS EDENLERE 35 MİLYON CEZA

    Bu kapsamda bugüne kadar, pazarlama ve satış kısıtlamasına aykırı işlem tesis eden işletmelere toplam 35 milyon 110 bin 527 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow