hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: FED Faiz kararı belli oldu mu? 2 Kasım 2022 FED faiz kararı sonrası dolar, altın, bitcoin ne olur? FED Faiz kararı ne zaman açıklayacak?

    Son dakika: FED Faiz kararı belli oldu mu 2 Kasım 2022 FED faiz kararı sonrası dolar, altın, bitcoin ne olur FED Faiz kararı ne zaman açıklayacak
    expand

    FED faiz kararını Türkiye saati ile bugün 21:00'de açıkladı. FED faiz kararınyla Başkan Powell'in yapacağı açıklamalar da takip ediliyor. Peki ama FED faiz artırır mı, düşürür mü?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasaların günlerdir Başkan Powell’ın mesajlarını merak ediyor. Bugün sonuçlanacak olan Fed’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) kasım ayı toplantısı sonrası piyasaların yön bulması bekleniyor. İşte FED faiz kararı hakkında bilgiler...

    Fed faiz kararı belli oldu mu?

    Fed'in kasım ayı faiz kararı belli oldu. ABD Merkez Bankası FED, faiz oranını 75 baz puan artırdı.

    Birçok ekonomistin beklentisine göre; resesyon bekleyen ekonomistlerin oranı yüzde 45'ten yüzde 65'e çıkmıştı. Yine aynı ankette 90 ekonomistten 86'sı 75 baz puan faiz artırımı bekliyor. Yüzde 4 aralığına politika faizini yükseltecek.

    Dolar altın ne olur?

    ABD Merkez Bankası yani Fed (Federal Reserve) faiz artırırsa enflasyonun azalması ve ülkedeki dövizin artması ise yerel para biriminin diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yardımcı olur. ABD doları özellikle gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında değer kazanır. Kısaca FED'in güçlü faiz artışına devam etmesi halinde, güvenli liman etkisiyle doların dünyada güçlenmesi ve altın fiyatlarının gerilemesi ve baskılaması bekleniyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow