hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: FED kararı açıklandı! 15 Haziran 2022 FED faiz kararı belli oldu! Fed faizi artırırsa dolar, altın, kripto paralar ne olur?

    Son dakika: FED kararı açıklandı 15 Haziran 2022 FED faiz kararı belli oldu Fed faizi artırırsa dolar, altın, kripto paralar ne olur
    expand

    Son dakika bilgilerine göre; FED'in faiz kararı merak ediliyor. FED'in faiz kararı için heyecanlı bekleyiş sona erdi.. Tüm dünya Fed'in alacağı faiz kararını merak ediyor... Peki ama FED faiz kararı toplantısı saat kaçta açıklanacak? FED faiz kararı ne zaman açıklanıyor? İşte Jerome Powell'in yaptığı faiz açıklamasıyla ilgili bilgiler... Fed faiz kararını sabit tutarsa dolar altın ne olur?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FED'in faiz kararıyla ilgili son dakika haberleri merak ediliyor. Haziran ayı Fed toplantısı dün başladı. Fed faiz kararının belli olacağı toplantı sonrasında açıklamalar yapıldı. Fed toplantısı ve Fed kararı için gelecek açıklamaya dikkat çeken ekonomistler, ABD ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde sürpriz bir şekilde daralması sonrası 'Stagflasyon krizi' söylemlerini sıklaştırdı. Küresel piyasalarda Fed'in faiz kararı öncesi yön arayan bir görüntü izledi.  'Fed faiz kararı ve açıklaması sonrası altın fiyatları ne tepki verecek' sorusu yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Peki Haziran 2022 Fed toplantısı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    FED faiz kararı açıklandı mı?

    Fed toplantısı 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Haziran 2022 Fed faiz kararı ise bugün TSI ile 21:00'de açıklandı. Faiz kararı sonrası Jerome Powell 30 dakika sonra kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

    ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı. Fed, en yüksek faiz artışına giderek faizi 75 baz puan yükseltti.
     
    Dolar altın ne olur?

    Ekonomistler, yatırım aracı olmasının yanı sıra önemli bir risk belirteci olan altın fiyatları ile Fed toplantısı sonrası gelecek mesajları eş zamanlı takip edecek. ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası Fed faiz için daha sertleşebileceği algısı nedeniyle ons altın dün 1.805 dolar bandına kadar çekilirken, yeni günde ise 1.805-1.820 dolar bandı arasında yön arayan bir görüntü çiziyor. 2022 zirvesi dikkate alındığında Fed baskısı altına giren ons altın fiyatı yüzde 13'e yakın değer kaybetti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow